• Acte popular a la Cabanya ( Els videos )

 • Acte popular a La Cabanya. Hem parlat i hem escoltat

  Tercer acte de campanya d'Esquerra-AM Torelló: discurs i botifarrada a la Cabanya. Sí, on es comença a construir el parc urbà de la Cabanya, anunciat a bombo i plateret fa tot just quatre anys, per la campanya electoral del 2003. Casualitats? Ha estat tot un èxit amb molta gent, primer escoltant i després menjant, tot fent tertúlia. Hem quedat molt satisfets de la bona acollida que hem rebut per part dels veïns. L'auditori obert estava format sobretot per parelles de mares i pares joves amb les respectives criatures, que atentes han escoltat el meu discurs a primera, atents, en silenci.

 • 750 caràcters: Desenvolupament econòmic

  El Setmanari Torelló ens demana que amb 750 caràcters resumim aspectes del nostre programa. Volem que el creixement sigui pausat i planificat, amb un desenvolupament del teixit productiu, potenciant el que tenim, per començar. Les infraestructures com la Vic-Olot ha de permetre obrir-nos i això ha de beneficiar les petites i mitjanes empreses a l'hora d'obrir-se intercomarcalment. No ser un segon Vallès. Cal vetllar la promoció pública de sòl industrial que ens ha de servir per donar sortida als emprenedors i la indústria respectuosa amb l'entorn, innovadora i que tingui unes bones pràctiques laborals.

 • Un dia molt llarg ple de Cultura

  Avui ha estat un dia molt actiu. Al matí hem fet mercat, és a dir, hem muntat paradeta al mercat setmanal, bé, concretament davant el mercat municipal, on el Lluís Sabatés i la Montse Tort han fet campanya mentre la Carme Verdaguer i un servidor han passejat per les parades parlant a tort i a dret i donant targetes de la candidatura. Al mercat també hi havia ICV, els socialistes amb els clavells i el convergents amb l'Espadaler (ja és un clàssic) regalant ... cactus! A les 12 del migdia he anat cap a l'ajuntament ja que teníem visita institucional del conseller d'Educació Ernest Maragall, ha arribat tard, així que la cosa s'ha allargat més del compte i al final he arribar tard al dinar amb un altre conseller, en aquest cas, Joan Manuel Tresserras, de Cultura.

 • Primer acte de campanya al meu barri, el de Montserrat

  Avui hem començat de debò la campanya electoral de forma pública. Avui tocava Fira Natura  i la primera botifarrada popular als barris, en aquest cas al meu, el barri de Montserrat. A Fira Natura hem patit la calor del sol però hem gaudit de la calor de la ciutadania. He vist plasmat davant meu que l'equip que tenim els d'Esquerra-AM Torelló és molt complet hi on si senten identificades moltes persones. Les converses a l'entorn de la nostra taula informativa per part dels membres de la candidatura amb molts ciutadans és engrescador.

 • 750 caràcters: Urbanisme i Habitatge

  El Setmanari Torelló ens demana que amb 750 caràcters resumim aspectes del nostre programa. Hi ha planejat un creixement pels propers anys, el volem ordenat i pausat, dotant-nos dels equipaments necessaris. Volem un poble compacte i divers (equipaments, comerç, etc). No volem un creixement il·limitat de Torelló. Una de les principals preocupacions és l'accés a l'habitatge. Per això apostem per fer polítiques d'habitatge protegit de lloguer i crear la Borsa d'Habitatge. Hem heretat molts polígons, hem de gestionar aquesta realitat i aprofitar-ho també per incloure-hi usos com els de l'oci nocturn, per exemple.

 • Comença la campanya per fer possible el tercer espai

  Aquesta nit ha començat la campanya electoral, ho hem fet amb una simbòlica enganxada de cartells sense cartells, ja que no hi havia les plataformes per enganxar-los, malgrat que per acord de Junta Local de Govern, així ho vam acordar tots els grups, no sols per la campanya electoral sinó perquè es pugui comunicar les activitats que es fan a Torelló. Què hi farem... A "l'enganxada" del primer cartell hi érem els sis partits que ens presentem: els socialistes, els convergents, Iniciativa, els del PP (!), la xenòfoba PxC, lamentablement, i nosaltres, Esquerra Republicana de Catalunya .

 • Roda de Premsa: Ciutadania, Esports i Benestar

  Avui hem presentat en roda de premsa els programes de Ciutadania, Esports (que també és de Ciutadania) i de Benestar Social. Ho hem fet al Casal Republicà Joan Girbau i Pol, la nostra seu social a Torelló. M'han acompanyat en la roda de premsa dues persones que m'acompanyen als primers llocs de la llista, en Lluís Sabatés i la Carme Verdaguer. El primer s'ha encarregat de presentar la part d'esports i la Carme la de Benestar. Esports i Benestar són dues que les encarem absolutament diferent.

 • Esport per a tothom, un dret cívic.

  La pràctica esportiva és saludable i l'esport un dret cívic. Aquesta és la proposta d'Esquerra, per això apostem per una política d'expandir la pràctica esportiva Esports, és una àrea que demana fer un salt qualitatiu, fer un canvi de perspectiva. Per això, en Lluís ha explicat en roda de premsa que volem impulsar un Consell Municipal d'Esports on el teixit associatiu esportiu de Torelló pugui dir-hi la seva i, així, poder treballar d'una forma participativa i de consens amb les entitats.

 • El Candidat Respon :

  Resposta a Lluís Camps i Comas Estimat Lluís, Primer de tot disculpar-me per la tardança en contestar-te a la pregunta que em vas deixar al bloc. Com ja deus saber la decisió dels impostos que es cobren als ciutadans és una decisió de l'equip de govern i per tant en aquesta legislatura que s'acaba del PSC ja que té majoria absoluta per 14 vots (després algú dirà que anar a votar no és important). Es veritat que l'impost de vehicles està en el varem més alt que es pot aplicar. Això d'entrada no és bo ni dolent per si mateix.

 • Presentació Candidatures d'Esquerra

  El passat divendres 4 de maig es va fer la presentació de les 34 candidatures d'Esquerra Osona a les eleccions municipals del 27 de maig. Hi va haver molta gent que va omplir la sala polivalent de la La Canal, a Tona. Van venir de tots els pobles on l'esquerra independentista presenta candidatura, alguns dels quals, com Olost, Alpens i Lluçà ja hi tenim l'alcaldia ja que només hi presenta candidatura Esquerra Republicana de Catalunya. En Jordi Serra i el Toni Casassas ens van presentar el mapa polític osonenc per les eleccions que ja s'apropen, la veritat és que Esquerra continua creixent en quantitat i en qualitat.

 • 750 caràcters: Educació, Ciutadania i Benestar

  El Setmanari Torelló ens demana que amb 750 caràcters resumim aspectes del nostre programa. Amb els dos nous centres (CEIP Marta Mata i nova llar d'infants) pal·liem una necessitat d'ara, però veient la matriculació d'enguany hem de preveure un augment de l'oferta a secundària d'aquí 8 anys. En gent gran hem d'estar amatents en els projectes engegats durant aquest mandat i posar atenció en els cuidadors i en l'aplicació de la Llei de dependència. Cal que es faci el Consell Jove i fer una política participativa de Joventut, hem d'escoltar als joves.

 • Entrevista a "més la marxa"

  En el següent document, podeu veure l'entrevista que el diari més la marxa, ha publicat avui. Una entrevista on destaco un fet molt important que el grup municipal d'ERC no s'ha cansat de reivindicar durant tota la legislatura. La implementació de les polítiques socials del programa que Esquerra va presentar el 2003 per part de l'equip de govern socialista. Aquest fet, demostra que el nostre grup municipal està preparat per aportar unes idees i un projecte capaç de revitalitzar el nostre poble.

 • Presentació de la llista, una gran llista

  Avui hem presentat en roda de premsa la llista d'Esquerra-Acord Municipal Torelló. Malgrat ser una roda de premsa, no un acte públic hi havia la majoria de membres de la llista, malgrat no poder arribar a l'hora s'han apropat per ser-hi malgrat no sortir a la foto. Això és molt bona senyal, hi ha il.lusió, implicació. Estic molt content de la llista, demostra que hem crescut respecte fa quatre anys, que hem fet la feina de demostrar seriositat. Per això persones com la Berta Faro, directora del Fortià Solà i futura directora del CEIP Marta Mata, Rosa Sayós, Montse Bofill i Dolors Bardolet han pujat al vaixell dels republicans de Torelló.

 • A la Ràdio parlant de Cultura

  El dissabte 28 d'abril, els grups representats en l'actual consistori vam participar en el programa de tertúlies "Una hora per a tot", conduit per la Judith Camps, que sempre tracta temes relacionats amb la cultura. I érem els tres caps de llista del PSC (Miquel Franch), ICV-CdG (Montse Ayats) i Esquerra (un servidor). En canvi CiU va venir la Cristina Sala, hauria estat interessant que hagués vingut Lluís Bassas, potser així, a la fi, hauria pogut parlar personalment amb ell. Haurem d'esperar.