• Setmanes 124 i 125: Visca la festa major!... malgrat la pluja, i un Ple pel mig on es trenca la unitat pel tren

   Aquestes darreres setmanes han estat les de Festa Major de Torelló, que es va iniciar amb la Festa del Batre i la Civada, la Porronada. Com cada any han estat uns dies intensos i ple d'activiats, però aquest any hem tingut un convidat que ens visita massa sovint i que ens sol esguerrar el dia, la pluja (torrencial). El dia del pregó en va caura una, que a més de fer anul.lar el pregó (es va fer dies després per part dels Dansaires de la Vall del Ges) i fer xafastre a la zona dels concerts, va provocar una multitud d'inundacions a molts llocs de Torelló, a més dels llocs crítics.

 • Setmanes 122 i 123: un robatori, la festa de la Joanot i un casament especial

  En aquestes setmanes n'han sobresortit dues coses, l'espectacular robatori amb armes l'empresa de Sant Vicenç Mafriges i el casament molt especial que vaig fer als meus bons amics Maria i Manel. L'atracament va ser amb certa violència a l'empresa i els lladres van fugir amb una moto, essent interceptats pel control muntat per la Policia Local de Torelló, avisat per la xarxa de comunicació Rescat de la polica, van avisar que anaven armats. Des de la comissaria ho vaig seguir em certs nervis, això de les armes de foc no fa gaire gràcia.

 • Setmanes 120 i 121: La platja arriba a a Torelló amb la Nit de Botigues!

  Aquest darrer cap de setmana, hi va haver la segona edició de la Nit de Botigues, que va ser un gran èxit, superant fins i tot la de l'any passat. Enguany el tema era la platja, vam augmentar el recorregut ampliant al Carrer Sant Bartomeu i a la Plaça Jacint Verdaguer, amb 87 comerços inscrits, un més que l'any passat i amb presència de comerços de fora el centre, de la Plaça de la Sardana, de la Joanot Martorell/C.Diputació i de la Plaça Sant Fortià. Els comerços van engalanar els carrers molt bé, fins i tot diria excel.

 • Setmanes 117,118,119: La Nit de Botigues engega motors, La Vicepresidenta ens visita i la gran pedregada de Torelló

   Si alguna cosa segur que ha quedat present en aquestes setmanes a Torelló ha estat la gran pedregada del diumenge 15 de juny. Van caure 54 litres d'aigua en una hora i va pedregar una mitja hora ben bona, fent que s'acumulés un gran volum de pedra a llocs com a la Placeta d'en Pujol, a la Ronda Pollancredes o a l'Avinguda Pirineus. Va ser realment espectacular. L'acumulació de pedra en els desaigües va provocar inundacions en alguns baixos, no tant importants quan les pluges de l'estiu passat, però el problema hi va ser.

 • Setmanes 114, 115 i 116: Policia de proximitat, Nits Q, la Nit de Botigues comença a caminar, escultures a la Plaça Nova i ERC guanya unes eleccions 80 anys després

  En aquestes tres setmanes hi ha hagut molta activitat, com el MotorFest, la Romeria, eleccions europees, rodes de premsa, entre d'altres. Primer de tot, m'agradaria ressaltar la creació de la figura de l'agent de proximitat de la Policia Local, en la persona de l'agent Jordi Avilés, que s'encarregarà d'aquesta tasca de proximitat, d'interlocució amb la ciutadania, comerços, empreses, entitats i escoles. Podeu llegir la informació referent aquí. A més d'aquesta tasca de l'agent de proximitat, també comptarem amb els voluntaris de Protecció Civil per l'actuació en l'àmbit rural, que ens donaran suport amb l'actualització de la base de dades de les cases de pagès de Torelló, amb visites d'aquestes.

 • setmanes 112 i 113: votacions aqüàtiques al Ple, reunió a Cultura de la Generalitat, el Marta Mata ens visita a la comissaria i Mercat del Trasto

   Aquestes dues setmanes van començar amb el Ple ordinari del mes d'abril. De tots els temes en sobresurt l'aprovació al Ple que la potabilitzadora d'Osona Nord, que donarà aigua del Ter a Torelló, junt amb d'altres municipis, es pagarà amb recursos propis, evitant la pròrroga automàtica per un bon grapat d'anys de la concessió de la gestió de l'aigua, que acaba el 2018. En aquest punt, si ho vaig entendre bé, ICV s'hi va oposar perquè no estava d'acord en la gestió privada de l'aigua i estava per una altra cultura de l'aigua.

 • Setmanes 108, 109, 110 i 111: Superdissabte amb exitosa botiga al carrer, Mercats de la Cuca i Festa Major del barri de Montserrat

   En aquestes quatre setmanes, vam viure un superdissabte, intensíssim, amb una reunió amb el Secretari General de Transport Públic, Ricard Font, per parlar del tren, la botiga al carrer, el concurs infantil Fem Mates, el concert TERversions impulsat per l'escola de música i la inauguració d'una exposició de l'associassió fotogràfica. Va ser un dissabte ben intens. La reunió amb Ricard Font va ser sobre el tren i la lína Barcelona-Puigcerdà. Hi vam participar ajuntaments, consells comarcals i el col.

 • Setmanes 106 i 107: balanç de les #100setmanes, Festa del Carrer Sant Josep, zona vermella i el Pescabirres

   Aquestes dues setmanes hem presentat els plans d'ocupació del Pla de Barris, amb el Santi, a més hem iniciat les reunions "transversals" amb tots els departaments per treballar amb els agents cívics, on vam decidir posar especial esforç amb el tema dels excrements dels gossos i em tenir controlats totes les antenes parabòliques i els aires condicionats mal situats. També en aquestes setmanes, els agents cívics han estrenat un espai al Setmanari Torelló per parlar de civisme. També ha estat important pel nostre grup municipal el balanç de les #100Setmanes a l'equip de govern de Torelló, en coalició amb CiU.

 • Setmanes 104 i 105: Al 2013 a Torelló, menys delinqüència i més eficàcia polical

  En aquestes setmanes ha tocat presentar públicament el balanç de les dades policials del 2013. Com a regidor de Seguretat Ciutadana sempre he apostat per la transparència, perquè és la millor mesura per desmentir als que volen treure rèdits fent córrer rumors o directament mentides sobre inseguretat ciutadana a Torelló. PxC s'ha centrat en aquest àmbit, sobretot en els darrers plens, totes les preguntes van dirigides contra (sí, contra, perquè són atacs) a mi, i cal mentir, menteixen, eh! Jo ja estic curat d'espants, costarà que em puguin sorprendre els regidors xenòfobs de Torelló (encara que no ho descarto.

 • Setmanes 102 i 103: El Ple contra l'homofòbia i el Carnaval de Torelló

  Aquestes dues darreres setmanes hem tingut ni més ni menys que Ple municipal i Carnaval de Torelló. Gairebé res… En el Ple municipal, l’ordinari del mes de febrer, vam aprovar una moció a proposta del col.lectiu LGTB d’Osona Talcomsom, on Torelló es mostrava contrària a la discriminació per motiu d’orientació sexual. Tal com vaig dir al Ple, cal persistir en la normalització d’una part de la nostra ciutadania, que sovint, per la pressió social es veu forçada a la ocultació pública.

 • Setmanes 100 i 101: Veïns del C/Rocaprevera, Consell de Seguretat i reunió general de comerciants... i #100Setmanes

  Ja ha fet 100 setmanes que ERC i Junts per Torelló estem al govern de Torelló. 100 setmanes des de la signatura de l'acord de govern amb Santi Vivet a la Sala de Plens de Torelló. El nostre lema de campanya va ser "Estem preparats, comptem amb tu", un lema que volia definir com encaràvem el mandat 20011-15, preparats per assumir responsabilitats, i volíem fer-ho al costat de la gent, posant èmfasi en una nova manera de governar a Torelló. Amb en Lluís i en Xevi, crec que hem demostrat que ERC i Junts per Torelló estem a l'alçada dels esdeveniments, des de les nostres àrees polítiques, així com de grup municipal en un govern de coalició amb CiU i en el Ple Municipal, on hi convivim amb la demagògia de PxC.

 • Setmanes 98 i 99: La memòria ens farà ser més lliure

  Si alguna cosa sobresurt en aquestes dues setmanes és la commemoració dels 75 anys del bombardeig a Torelló per part de l'exèrcit franquista,  va causar la mort de la torellonenca Maria Llorà Massó. Els bombardejos aeris contra la població civil és una arma de terror contra la població del bàndol enemic, que no s'havia emprat mai fins a la guerra civil espanyola, quan els militars sublevats contra la República i amb el suport de Hitler i Mussolini va encetar una pràctica especialment cruel.

 • Setmanes 95 a 97: S'ha acabat el 2013, i seguim amb valoracions, premis de comerciants i el poder dels joves Beatles i les futbolistes del juvenil-cadet

  Ja hem entrat al 2014, un any que serà dels que surten en majúscula als llibres d'Història de casa nostra. Ha de ser l'any de la consulta per la independència de Catalunya. No serà fàcil, ni pels murs a la democràcia que posen des de Madrid ni dels que, des de casa, posen pals a les rodes perquè puguem decidir el nostre futur nacional (ja sigui perquè creuen explícitament  que no tenim dret a decidir -PP i C's- o pels que voten que No a la consulta malgrat està pel Sí a la consulta).

 • Setmanes de la 91 a la 94: #NadaldeTots i un àngel caigut en el debat de pressupostos

   Aquestes setmanes han vingut marcades per Nadal, no només perquè s'hi escauen les dates, sinó també per tota l'activitat que es fa a Torelló, emmarcada en la campanya coordinada des de la meva regidoria, la de Comerç i Turisme, amb el nom "A Torelló, un Nadal de Tothom". És el segon any que treballem amb aquesta filosofia des de Comerç, que no és altra que enlloc de fer una activitat d'un dia o moments puntuals, mostrar a tothom que a Torelló es pot viure el Nadal i que tothom hi té lloc, si vol, que a Torelló el Nadal ha de ser de tots.

 • Setmanes 89 i 90: Cinema de Muntanya, Marta Rovira i el tren, els canvis de sentit al Barri de Montserrat, Consistori Infantil, solidaritat i comerciants de l'Illa de Can Jaumira

  Aquestes setmanes hem viscut la segona setmana del Cinema de Muntanya, una edició molt exitosa i que va comptar amb la presència institucional de dos vicepresidents, el Primer de la Diputació, Ferran Civil, i la de la Generalitat, Joana Ortega, en la sessió de clausura. Cal felicitar als organitzadors per una nova edició exitosa i que ha instal.lat el Festival en l'excel.lència. Ara el que seria just seria un reconeixement de la Generalitat del Festival pel que aporta al país, essent de referència no sols a nivell nacional sinó també internacional.