• Setmanes 87 i 88: Comença el Cinema de Muntanya de Torelló (i la I Jornada Gastronòmica)

  Ja ha arribat el Festival Internacional BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló! en vam fer la presentació el dia 6 de novembre, amb l'alcalde, el director del Festival, representants del BBVA i de la Fundació de les antigues Caixes d'Estalvi, i un servidor, com a regidor de Comerç i Turisme, per presentar les activitats a l'entorn del Cinema de Muntanya. En Joan Salarich va presentar les activitats d'un Festival de Cinema de Muntanya de primer ordre i que es mou en l'excel·lència. Podeu veure tota la informació del cinema de Muntanya a la seva web: www.

 • Setmanes 85 i 86: Ple d'Ordenances i dos consellers, pels empresaris i el tren

  Segurament, el Ple de les ordenances fiscals d'enguany haurà estat el més tranquil d'aquest mandat, després d'acomseguir el vot favorable dels socialistes. Les ordenances aprovades es basaven amb la congelació dels impostos, com ara els ingressos de l'IBI, i la pujada de l'IPC en les taxes (deixalles, per exemple). En el Ple també es va aprovar el conveni acordat amb els treballadors i una pròrroga del Pla de Barris. En el Ple, curiosment, ningú va demanar per l'esclafit que va succeïr a principis de mes i que va trasvalsar el poble.

 • Setmanes 83 i 84: La primera Assemblea de Barri, ja és aquí.

   Durant aquestes setmanes hem viscut el naixement d'una cosa que ha de ser important per Torelló, o així ho espero jo: l'assemblea de barri, òrgan de participació dels barris, lloc de trobada entre ciutadania i l'ajuntament.  Quan em vaig presentar per primera vegada a les eleccions, al 2003 (i jo amb 25 anyets!), el programa electoral d'ERC ja pivotava centralment amb la participació ciutadana, o millor la participança, que en deia l'enyorat Francesc Ferrer. Vam presentar les nostres propostes de participació ciutadana en el mateix lloc on hem realitzat la primera Assemblea de Barri, el Centre Cívic del Barri de Montserrat.

 • Setmanes 80, 81 i 82: Ple Municipal, el tren, una tempesta que és un esclafit i la botiga al carrer

  Aquestes setmanes han estat intenses, tant com la tempesta que va provocar el caos el divendres 4 d'octubre. El Ple municipal sempre condiciona l'agenda. El del mes de setembre, a més, va venir acompanyat de presència entre el públic de membres del col.lectiu #Pqnoensfotineltren, ja que tenien dubtes sobre la implicació de l'ajuntament en defensa del tren. Em sembla que vam deixar molt clar que la implicació hi ha estat, hi és i hi serà. En el següent vídeo podeu escoltar el que va dir la Concepció Callen del col.

 • Setmanes 78 i 79: Torelló fa Via per la independència

   La Diada Nacional d'enguany ha estat especial, escenari d'un altre pas històric pel nostre país. Si l'any passat més d'un milió de persones es van manifestar a Barcelona per les llibertats nacionals, enguany tota aquesta gent es va agafar de la mà per fer una cadena humana que va travessar tot Catalunya unint-se de les mans amb catalans del nord i valencians. Era una cadena que reivindicava la independència, així de clar, sense eufemismes. Torelló va ser-hi present amb prop d'una vintena d'autocars organitzats per l'ANC Vall del Ges que van transportar a centenars de persones a l'Empordà omplin dos trams, el 679 i el 680.

 • Setmanes 74 a 77: Un alcaldia passada per aigua

   Recordo que la primera vegada que em van dir que seria alcalde accidental em van dir que seria una cosa tranquil.la, per mantenir el dia a dia de l'ajuntament durant el mes d'agost. La veritat, però és que els dos darrers agostos quan m'he quedat de guàrdia, a l'agost, no ho han estat gens de tranquils. L'any passat em vaig trobar el problema creat per una manca de senyalització en les obres al pont de Conanglell (paradigma de la burocràcia que ho encalla tot, fins i tot una simple senyal a la carretera).

 • Setmanes 72 i 73: És festa major! però no deixem de fer feina: Ple municipal, reunió d'alcaldes pel tren

  Ha arribat la festa major!... i s'ha acabat. Dues setmanes d'intensa festa major, amb activitats per a totes les edats, amb els actes emblemàtics com el ball, els concerts d'orquestres o de rock, amb la porronada, el sopar de solters i solteres, el polphilo, el polifang i el deixeble d'acer, la ja 2a edició de la trobada d'imatgeria infantil de cultura popular, el correfoc, les danses, els gegants i l'acte més emblemàtic: el pregó, que enguany l'ha fet l'escola Rocaprevera, que commemora el seu 125è aniversari.

 • Setmanes 70 i 71: Premis dels comerços, homenatge al Dr Malo, fi dels agents cívics 2013, rotonda nova a l'entrada de Manlleu... i som juliol i ja comencem a parlar de Nadal!

  La setmana post-Nit de Botigues va ser també de valoració, que va ser gairebé unànimement positiva, òbviament hi ha coses a millorar, com sempre, però hi ha moltes ganes de repetir l'any que ve. Ara, però, hem d'encarar la feina de cara les properes accions de comerç de la tardor i de Nadal. Ens esperen la botiga al carrer de l'octubre al Barri de Montserrat, les accions a l'entorn del Cinema de Muntanya, que ja hi anem treballant, i la campanya de Nadal. Això, com a mínim. La idea és treballar amb previsió sempre que es pot, és per això que aquestes setmanes i les anteriors m'he trobat en reunions molt caloroses per parlar de.

 • Setmanes 68 i 69: Sobirania fiscal, cotxes clàssics i Nit de Botigues

   Aquestes dues setmanes, han estat marcades per dos dies amb una gran activitat a Torelló. El primer cap de setmana, vam poder gaudir de la 3a trobada de cotxes clàssics que organitza l'entitat torellonenca Classics Pescallunes (Facebook). La trobada va omplir de gent i de cotxes classics la zona esportiva de Torelló, una gran jornada popular amb olor a gasolina. Una de les grans atraccions va ser el circuït de terra on els més valents (gairebé la majoria) va poder provar el seu cotxe esparracant.

 • Setmanes de la 61 a la 67: Moltes setmanes de cop. Comerç, botiga a la nit, canvis de carrers, recepcions esportives, reunions, una avaria de l'aigua i Sant Joan

  Després de fer uns canvis a la meva vida he estat unes setmanes sense internet, així que aquest apunt conté moltes setmanes de treball a l'ajuntament. Si a l'últim apunt parlava de pilones i de la botiga a la nit, aquestes setmanes han tingut molt a veure amb la mobilitat i la botiga a la nit, o Nit de Botigues. En mobilitat, podem parlar de l'actuació que s'ha fet a la Ronda Pollancredes arran de la rehabilitació de la passera del C/Sant Josep que travessa el Ges, que després d'un procés de participació ciutadana amb els veïns ara té l'aspecte que té: de color granatós i il.

 • El Parlament no vol que a Torelló ens fotin el tren

   Aquesta setmana vaig poder ser al Parlament de Catalunya, quan va aprovar per unanimitat una resolució a favor del manteniment de personal a l'estació de tren, malgrat l'automatització i la inclusió de Torelló en la integració tarifària. En Marc Sanglas, d'ERC, ha explicat l'estat de la qüestió i les accions del col.lectiu #pqnoensfotineltren i de l'ajuntament, a més de glosar, el memorial de greuges de la línia Barcelona-Puigcerdà. Des del PP s'ha explicat que ADIF (Espanya) manté el personal a l'estació.

 • Setmanes 59 i 60: Les pilones al casc antic al Ple i preparant la botiga a la nit

  Aquestes darreres setmanes van començar amb el Ple a l'ajuntament. L'accés al nucli antic i la piscina d'estiu van ser els temes principals al costat de l'aprovació del conveni per la construcció de la potabilitzador d'aigua d'Osona Nord. En aquest Ple vam aprovar l'ordenança que regularà els accessos al casc antic, amb la col.locació de pilones en alguns accessos a la zona, com ara al C/ del Pont a l'alçada de Can Xicoy, a la Sagrera i al C/ Ges Avall. La qüestió és prendre una decisió ja del què ha de ser el casc antic de Torelló, després d'any d'una convivència conflictiva entre vianants i cotxes després de la gran inversió feta amb un casc antic previst de ser pels vianants.

 • Setmanes 57 i 58: Els Matxos, les piscines, la Festa Major del barri i les noies del juvenil de futbol a 1a!

  Aquestes dues darreres setmanes van començar amb la cursa Pels Camins dels Matxos, que uneix Bellmunt, Cabrera i Puigsacalm. La cursa està organitzada pel Centre Excursionista de Torelló (CET) i aplega centenars de participants (se'n queden a fora i tot). Aquesta activitat esportiva també és una activitat que mostra el magnífic entorn paisatgístic que tenim ben a prop. Així que no podíem deixar aquesta autèntica oportunitat per promocionar-nos com a poble amic de la muntanya i situar aquesta data al calendari més enllà dels participants a la cursa.

 • Setmanes 54,55 i 56: Reunió amb ADIF per l'estació de tren, dispositiu policial amb resultats i botiga al carrer

  Aquestes tres setmanes van començar amb una reunió a Barcelona, a les oficines de Sants-Estació, amb Armando Brigos, director de zona d'ADIF, tres membres del col.lectiu en defensa de l'estació "Que no ens fotin el tren", l'alcalde i un servidor. En la reunió, el senyor Brigos va poder sentir de primera mà les reivindicacions del col.lectiu i, de nou, les de l'ajuntament, que són les mateixes. En mode de conclusió, Armando Brigos es va comprometre a no fer cap canvi a l'estació sense abans parlar-ho amb l'ajuntament i també va mostrar la disposició d'ADIF de mantenir personal a l'estació malgrat s'instal.

 • Setmanes 51,52 i 53: Preparant la dinamització comercial d'aquest any i compromís d'Orís contra el fracking

  Aqueste darreres setmanes hem començat a donar forma al pla de treball de la regidoria de comerç per aquest any. Amb l'ACT hem acordat la signatura d'un conveni de col.laboració conjuntament amb la Diputació per la dinamització de comerç de Torelló. Amb una reunió oberta a tots els comerços de Torelló es va proposar un seguit d'actuacions en dinamització comercial, que més endavant ja les farem públiques. Ara, per començar, conjuntament amb l'ACT i obert a tot el comerç farem una nova edició de la botiga al carrer al més d'abril.