• Setmanes 49 i 50: Ple municipal, visita a la Generalitat per l'estació i preparació de la planificació de comerç

  En aquestes setmanes ha tocat Ple municipal, el del mes de febrer, no va ser un Ple massa llarg. Per la part que em toca, vam aprovar l'adhesió de Torelló a Osona Turisme, l'eina que ha dotat la Diputació de Barcelona per treballar l'àmbit de turisme al territori. A priori la voluntat és que es sustenti amb tres potes: la Diputació, els ens locals de la comarca i el sector privat. Osona Turisme ja va començar a funcionar a finals de l'any passat, però de de l'ajuntament hem volgut veure com es desenvolupava aquests mesos, per després signar.

 • Setmanes 47 i 48: Un Carnaval de Torelló des d'un altre punt de vista i una bomba a les escombraries

  Aquestes dues setmanes han estat gairebé monopolitzades pel Carnaval de Torelló, una de les dates, sinó la principal, marcada ostentosament al calendari dels torellonencs. Enguany, però, l'he viscut des d'un punt de vista diferent, ja que vaig estar tota la tarda i nit de Carnaval amb el dispositiu de policia local, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques, el SEM. El Carnaval és una festa molt lluïda, la primera vegada que hom hi participa queda gratament sorprès per l'espectacularitat de les carrosses de la rua.

 • Setmana 46: Olor de Carnaval a l'ajuntament, agents cívics, dues detencions i PxC abandona el Ple de Torelló

  Aquesta 46a setmana a govern ja fa olor de Carnaval... a l'ajuntament també! El dimarts em vaig reunir amb l'inspector de la Policia Local i amb dos responsables dels Mossos d'Esquadra, tancant el dispositiu de seguretat ciutadana i tots els efectius que es disposarà tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local. El punt de comandament serà a la comissaria de la policia local de Torelló i comptarem amb la coordinació de serveis d'emergència sanitària (SEM), bombers, policia local, mossos d'esquadra i protecció civil, els quals van fer un sopar aquest divendres amb totes les agrupacions de voluntaris d'arreu del país que col.

 • Setmana 45: ADIF i el desmantellament de l'estació de tren de Torelló

   Aquesta darrera setmana ha vingut marcada per la lluita contra el desmantellament de l'estació de tren. Per situar-nos: ADIF, l'empresa pública responsable de les estacions de tren ha decidit mecanitzar la venda de bitllets de l'estació de tren de Torelló, com d'altres. A això hi va inclòs treure tot el personal de l'estació. Aquest comporta una manca qualitativa molt gran en el servei als usuaris, perquè no tothom té facilitats per la compra de bitllet amb màquines, i menys si aquestes només van amb targeta de crèdit (no tothom en té perquè tenir).

 • Setmanes 40-44: Un mes de #NadaldeTots, el Pressupost i l'estació

   Aquest darrer mes ha estat molt intens, amb el desenvolupament de la campanya nadalenca de Torelló, sota el paraigües del #NadaldeTots. En el darrer apunt en aquest bloc ja vaig explicar com estava plantejada. Un cop passat el Nadal, puc dir que vam aconseguir l'obkectiu de tenir un Nadal popular i participatiu, fugint d'una campanya basada en el consumisme, però que alhora revertís en el comerça de Torelló. L'opinió general és positiva de la campanya, en alguns casos molt positiva. El paradigma d'això és l'impacte que han tingut les places decodares per les escoles.

 • Setmanes 38 i 39: A Torelló, #NadaldeTots

  Des del 14 de desembre i fins el 13 de gener, un munt d’activitats ompliran el dia a dia de la població, amb una oferta de programació que abasta diferents àmbits: des de campanyes comercials, fins a decoració nadalenca, passant per campanyes solidàries o activitats tradicionals com tions, Pastorets o Reis. Aquestes dues setmanes han vingut marcades clarament per l'inici de la campanya de Nadal a Torelló. Quan ens vam plantejar a la regidoria de Comerç com volíem que fos el Nadal a Torelló, vam arribar aviat a la voluntat que fos popular i participatiu, que la gent de Torelló se'l fes teu i que qui volgués fer activitats ho podés fer.

 • Setmana 37: Ressaca electoral, Ple de tràmit i els llums de Nadal!

  No hi ha res pitjor per començar la setmana que una nit electoral (davant la pantalla de l'ordinador amb un munt de dades) i uns jardiners dels veïns que comencin a treballar a les 8 del matí. Aquest còctel no permet el mínim d'hores de dormir que necessita el meu cos: 5. Amb aquesta ressaca electoral vaig començar aquesta 37a setmana a govern, que concloïa el dilluns amb un Ple municipal de tràmit, on l'equip de govern ens vam rebaixar les retribucions en solidaritat a la retallada del sou dels treballadors de l'ajuntament en la paga de Nadal.

 • Setmana 35 i 36: Cinema de Muntanya i ERC segona força al Parlament (i a Torelló)

   Aquestes dues setmanes han estat dues de les més intenses políticament que he tingut, amb la posada en marxa del Festival de Cinema de Muntanya i les activitats paral.leles impulsades per l'ajuntament i la campanya electoral, de la qual he fet cap de campanya a Osona.  Un cop arrencat el Cinema de Muntanya era esperar que tot funcionés, òbviament l'esforç més gran era pels organitzadors del Festival, que ho han fet excepcionalment, des del primer dia al darrer. Ha estat un festival exquisit en format, en participació i en comunicació, han aconseguit 2 pàgines a La Vanguardia!!!!! Molt bé, posant Torelló al mapa (i a La Vanguardia).

 • Setmana 34: 3 fronts: Festival de Cinema de Muntanya, preparació del Nadal a Torelló i campanya electoral.

  Aquest novembre serà un més dens, amb tres fronts oberts com és el del Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló, la preparació de la campanya de Nadal i la campanya electoral . El primer front el vam començar aquesta setmana amb la roda de premsa de presentació del Festival de Cinema de Muntanya, conjuntament Josep Contijoch, d'Unnim, Joan Salarich, director del Festival, Santi Vivet, alcalde de Torelló i jo mateix, en tant que regidor de Comerç i Turisme. En Contijoch  va tornar-se a comprometre amb el festival i amb Torelló, malgrat els moments complicats de l'entitat, ara en mans del BBVA.

 • Vídeo-post: Presentació del 30è certamen del Festival Internacional de Cinema de Muntanya (El9TV)

  Vídeo d'El9TV sobre la presentació a Torelló del 30è certamen del Festival Internacional de Cinema de Muntanya.  

 • Setmanes 32 i 33: Ordenances, Torelló territori català lliure, titulars a la premsa i... Torelló solidari!

  Aquestes setmanes han vingut marcades pel Ple municipal on vam aprovar les ordenances i la moció que declarava Torelló territori català lliure i sobirà. El Ple de Torelló va tornar a tenir públic que omplia la sala de Plens. És curiós que aquest públic massiu només ompli les cadires quan es debaten o s'aproven mocions de caràcter nacional, però que aquest públic, excepte en casos puntuals d'algun veí assidu, desapareix en la resta de Plens, alguns tant importants com el dels pressupostos o el de les ordenances.

 • Torelló, territori català lliure i sobirà

  El Ple d'aquest dilluns, l'ordinari del mes d'octubre, el Ple municipal ha aprovat una moció titulada "de suport a l'inici del procés polític per la independència de Catalunya". És la que popularment es coneix com a moció de proclamació de Torelló com a territori català lliure i sobirà. Hi havia qui s'impacientava ja que pobles del nostre entorn ja l'havien aprovat, com ara Sant Pere de Torelló, que va ser el primer poble juntament amb Calldetenes, o bé Manlleu i Vic. El meu grup, ERC-JpT, i el de CiU, amb qui governem, hem volgut fer-ho bé i trobar un redactat on ens hi sentíssim còmodes i on es donés resposta al nostre acord de govern on vam escriure literalment: "3.

 • Setmana 31: Veïns de darrera l'estació, dinar amb la policia local i reunió institucional amb Jordi Molet

  Les queixes dels veïns de darrera l'estació pels canvis de la circulació, les van poder exposar en una reunió on hi vam ser presents l'inspector i un servidor. Allà se'ls va exposar els motius dels canvis de sentit, que anaven relacionats amb les pautes de seguretat que marca el Pla de Mobilitat (carrers veïnals d'un sol sentit) i els problemes que comporta una Avinguda Pirineus que no té res d'avinguda i que està urbanitzada a pedaços.  En aquesta reunió vaig poder exposar, també, que s'havia millorat la senyalització per accedir al Carrer Progrés (la principal via horitzontal de la zona) des del final de l'Avinguda Prinieus, posant una senyal d'Stop que faltava i que portava a la confusió i els cotxes havien de fer una llarga volta per accedir al Carrer Progrés.

 • Setmana 30: S'albiren les ordenances, turisme i obren el pont de Conanglell (i 12 d'octubre amb Protecció Civil)

  Aquesta 30a setmana ha vingut marcada per la fita d'aprovar les ordenances fiscals de Torelló per l'any 2013 al Ple de finals de mes. En aquesta setmana hem tancat internament els números, després de la revisió de cada regidoria i de l'elaboració per part de la regidoria d'Hisenda.  En les ordenances fiscals, els impostos i les taxes de l'ajuntament, s'han de fer quadrar els principis d'equilibrar les despeses a cobrir en les taxes, garantir els ingressos necessaris per portar endavant les actuacions municipals i observar una pressió fiscal als ciutadans assumible, tenint en compte que hi ha molts d'altres impostos que ja paguen els torellonencs.

 • Setmanes 29 i 30: Ple municipal, Lluís Sabatés esparverat, Pla de Barris, Sant Miquel Arcàngel, Berta Faro candidata i botiga al carrer a la Plaça de la Sardana

   La 29a setmana al govern de l'ajuntament de Torelló va començar amb un Ple Municipal on va destacar l'aprovació de les tarifes de l'Escola Municipal de Música (a la baixa), l'aprovació definitiva de l'Ordenança de Civisme i l'aprovació del reglament d'instal.lacions esportives, a més de la neteja en la comptabilitat municipal de prop de 350.000€ incobrable per part de l'ajuntament des del 1990 fins al 2003. A més, en aquest Ple municipal vaig explicar la nova manera de treballar en dinamització del comerç a partir de l'any que ve, després que la Diputació aposti per finançar les agrupacions comercials enlloc dels ajuntaments.