• Els resultats de persistir en treballar pel poble: les propostes acceptades pel pressupost 2017

  Ha estat certament sorprenent que haguem acabat l'any polític a Torelló amb una entesa entre el govern de CiU i Fem respecte les propostes que vam proposar pel pressupost del 2017.  La sorpresa no ve tant per les propostes, ja que eren factibles de portar a terme i de prou calat com per mostrar interès, sinó pel fet que el govern s'obrís a acceptar-les, ja que durant el temps que portem de mandat, s'han mogut bàsicament en l'oposició total a acceptar propostes que provinguessin del grup d'ERC-Junts per Torelló (ERC-JpT) a les bones paraules de voluntat d'arribar acords però no arribar-ne ni un.

 • ... i el Ple de Torelló va rebutjar una moció a favor del referèndum

  Torelló és un poble que s’ha mostrat majoritàriament independentista en les darreres eleccions i la seva representació en el plenari municipal s’hi mostra també aquesta majoria social a favor d’un Estat Català independent i a poder decidir democràticament. Així que va ser realment sorprenent que el Ple municipal tombés una moció que traslladava simplement els acords del Parlament (que en Junta de Portaveus, Romans –CiU o PDECAT- i Forcada –FEM- van dir que ignoraven) per un referèndum i l’inici d’un procés constituent.

 • Quan el QUI és més important que el QUÈ

  Els fets: el grup municipal d'ERC i Junts per Torelló vam presentar una moció a favor del referèndum sobre la independència i per iniciar un procés constituent, basada en els acords aprovats al Parlament de Catalunya fa unes setmanes. La moció va ser rebutjada amb els vots del PSC (imaginable) i dels grups de govern, CiU i FEM (sorprenent). Les raons de CiU i FEM manifestades al Ple va ser que volien aprovar una moció similar que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) estava redactant.

 • La mà estesa (i ignorada)

  Malgrat que aquest mandat es va iniciar amb una manca de voluntat de diàleg per part de CiU abans de constituir-se el nou govern, des d'ERC-JpT hem tingut una actitud propositiva (com ara propostes d'inversions com el de l'Avinguda Pirineus o millora de la Platea del Cirvianum, en presentar esmenes i crear una comissió per estudiar les Ordenances Fiscals o la proposta d'aprofitar unes obres de la potabilitzadora per avançar en el clavegueram a la zona de darrera l'Estació, per exemple), sense deixar de denunciar les renúncies i passos enrere de l'equip de govern (no acabar el procés participatiu del Camp del Montserratí) o no complir amb compromisos adquirits en campanya (reformular les contribucions especials del C/ Sant Bartomeu) o quan no estàvem d'acord amb la línia d'actuació endegada (el nou model d'Escola de Música i l'augment de les tarifes).

 • Les tres rectificacions a CiU Torelló en aquesta setmana de gener

  va dir que l'atur estructural i de llarga durada és perquè els aturats no volen treballar. Davant d'aquestes paraules ofensives pels aturats de llarga durada a casa nostra, on la taxa d'atur és altíssima, i on el risc dels aturats de més de 55 anys a caure en l'exclusió socials és mot gran, per la dificultat de ser contractats i per la posterior penalització en la seva pensió, i pel fet que molts usuaris del servei d'ocupació de Torelló són aturats de més de 55 anys, vam demanar que Romans rectifiqués o bé dimitís de regidor d'Ocupació.

 • Quan el govern de CiU i FEM no sap escoltar ni sap entendre

  En les eleccions, vam proposar reformular globalment les ordenances fiscals, un treball d'anàlisi i reflexió política per tal de veure quines capacitats reals hi ha de canviar la manera de pagar els impostos. Per exemple, és factible pagar segons renda? són possible unes taxes de deixalles que facilitin les coses a les petites empreses i comerços? Som conscients que sense estar a govern, ara que CiU ha desitjat prescindir d'ERC-JpT per pactar amb FEM, la reformulació de les ordenances fiscals no era factible, per això vam convidar a treballar tots els grups per veure les possibilitats de canvis en els tributs de cara  l'any que ve.