El nou Casal de la Gent Gran

Aquest dissabte, es va col.locar la primera pedra del nou Casal de la Gent Gran de Torelló, just al costat de la Carrera i dels futurs pisos dotacionals per a gent gran. Haig de recordar que el meu grup es va oposar a la ubicació dels pisos en aquesta zona, ja que aquests pisos estan dirigits a persones grans amb necessitats per motiu de salut, l'orografia de la zona no hi ajuda. Fruit d'aquella oposició hi va haver un episodi força desagradable que va durar uns quants plens.
Però aquest apunt és per celebrar que el nou Casal tira endavant, inexorablement.
A vegades hi ha persones que em pregunten com es nota el canvi de govern de la Generalitat de CiU al tripartit (primer amb Maragall i ara amb el govern d'Entesa). Un exemple clar és el del nou Casal, després de bones paraules, i prou, durant l'últim govern Pujol; va ser la voluntat de la Consellera republicana Anna Simó (i la continuïtat del projecte amb l'interregne de la socialista Figueres, entre l'expulsió d'ERC del govern i el pacte d'Entesa) i del Conseller Puigcercós, després que el Departament de Governació assumís els locals cívics, el què permet que el Casal de la Gent Gran sigui una realitat a curt termini.
L'equip de govern de Miquel Franch va apostar per un model de Casal tal com l'havíem dissenyat en el nostre programa electoral en les eleccions del 2003, sota la supervisió de la Dra. Carme Verdaguer. El Casal ha de ser una peça més en les polítiques de la gent gran de Torelló, absolutament integrada en l'engranatge de les actuacions en aquest àmbit. És per això que s'hi observen serveis com el servei de menjador, per exemple.
Per un Casal també és un espai de participació, és el nucli físic de la participació de la gent gran, i ho ha de ser no només per fer activitats d'autoconsum, sinó l'origen des d'on la gent gran participi de cara enfora, per tot el poble.
La nostra gent gran no és una nosa, no és un problema, és un capital civil, cultural i de comunitat.
I ara... a posar la segona pedra!

Podeu llegir la notícia d'El 9 Nou clicant aquí