La sociovergència s'estén cap a Torelló

Els mitjans ja se n'han fet ressò, el dilluns vaig tenir una reunió amb l'alcalde de Torelló, el socialista Miquel Franch.
Des d'Esquerra no volíem entrar en una subhasta i feia temps que demanàvem al PSC que clarifiqués què volia fer i amb qui, després que l'alcalde anunciés que a finals de març hi hauria pacte de govern a Torelló, amb CiU o amb ERC. Pel que va dir, els convergents ja li havien passat una proposta en ferm. Nosaltres no, però sí que havíem tingut diferents reunions amb l'alcalde i amb el tinent d'alcalde Pere Galobardes.
Tot el procés pressupostari s'està demorant, no parlo de l'aprovació, ja que hi ha dos elements en joc, acordar el vot favorable o l'abstenció de CiU o ERC per aprovar-lo i la situació de manca de secretari. Tècnicament s'ha fet com s'ha pogut, però políticament s'hauria pogut avançar. En dia d'avui encara no hem avançat. Si més no amb nosaltres.
En la reunió del dilluns, el líder socialista va anunciar que la seva prioritat, ara, és el del pacte amb CiU, la sociovergència que existeix al Consell Comarcal o a Roda de Ter, i qui sap si s'hauria donat també a Manlleu si hagués estat possible...
La prioritat de CiU, de moment primer partit a l'oposició no és el de ser alternativa del PSC sinó el de pactar-hi. Molt bé. Suposo que l'agressivitat fins ara vers Esquerra és significatiu. S'ha vist en diferents articles, butlletins convergents o en les ja mítiques "3 mocions" que va mostrar el que unia PSC i CiU i que segurament van marcar un abans i un després en aquest mandat, malgrat el miratge del Ple de les ordenances.
La sociovergència avança a Torelló i entrem en el què podríem dir la normalitat osonenca i en la normalitat del PSC, quan ha pogut, a la comarca. Suposo que l'horitzó de les eleccions 2011 i el pas d'un a tres regidors per part d'ERC ha pesat molt.
Però el nostre projecte només ha fet que arrencar i, com ja he dit en més d'una ocasió, som una opció de govern, però no entrarem en un govern de coalició a qualsevol preu ni de qualsevol manera.
Ara esperarem si les negociacions surten bé o no, si al final CiU no accepta no sé pas com acabaràn les coses...

Foto: extreta del bloc de Flora Vilalta i feta al juny del 2007, premonitòria?

Audio La sociovergència a Torelló.