Pressupostos sociovergents, amb convidats d'última hora

Ahir vàrem fer el Ple de Pressupostos.
Esquerra teníem clar que no podíem aprovar uns pressupostos en què no havíem participat en la seva planificació i disseny estructural, malgrat que havíem mostrat la nostra disposició a col.laborar i participar en l'elaboració dels números, partint del nostre programa i amb la voluntat de treballar a mitjà termini.
Miquel Franch semblava que no havia entès els resultats electorals que li havien pres la majoria absoluta del passat. Però sí que ho havia entès, però també ha entès que amb CiU té un company de viatge dòcil, que a canvi de pedaços d'última hora, sense que comportin un canvi estructural del pressupost, li ha facilitat l'aprovació d'uns números eminentment socialistes. Malgrat que Franch necessita el suport dels vots convergents o d'Esquerra.
No entenc com un grup pot donar suport a uns pressupostos sense deixar la seva empremta, repeteixo, en una situació en què Franch necessita el suport d'altres grups per aprovar les coses.
Però més sorprenent ha estat el suport d'Iniciativa a Franch, contradient la seva fins ara fidel defensa de la tasca de la Comissió d'Equipaments a l'hora de planificar l'ús i la ubicació dels equipaments. Amb la seva proposta d'usos i de nous equipaments contradiu un dels seus principis bàsics. O també podria fer esment que amb l'intercanvi de suports ens hem oblidat del procés particiaptiu dels joves a l'hora de dissenyar el Pla Local de Joventut, és adir, que decidim abans que els joves decideixin. Què hi farem...
Ara només cal esperar que es faci públic el pacte de la sociovergència de Torelló, el pacte de Franch i Bassas. De moment, al socialista, li surt barat.

Enllaços de les intervencions al Ple de Pressupostos:
Intervenció del portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, en el Ple de Pressupostos del 2008
Esquerra s'oposa a uns pressupostos de "pegats d'última hora"
Jordi Casals denuncia que CiU i ICV-CdG no respecten la Comissió d'Equipaments ni la participació dels joves