Miquel Franch, l'alcalde que jutja els silencis

Una vegada vaig escriure que Miquel Franch és gat vell en la política municipal. Quan en el torn de paraula que ha agafat, durant el Ple extraordinari sobre el Pla de Barris, ha anunciat que no entraria en "el debat dels partits", he pensat altre cop l'hàbil que arriba a ser, situant-se per sobre el bé i el mal, en una posició gairebé mística, lluny dels debats dels mortals.
Però al final, sembla que no s'hagi pogut estar, després de, sobretot, alabar el posicionament d'ICV, atacar a ERC d'una forma barroera i fora de lloc.
D'estar per sobre el bé i el mal, ha passat a ficar-se en el fang de la baixa política, acusant injustament a ERC de no haver mostrat cap interès en participar en el procésdel Pla de Barris i denunciant que un regidor d'ERC va restar callat durant el plenari del Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.
L'alcalde, abans d'usar el dit acusador, hauria de tenir més cura, ja que ha oblidat que un servidor li va demanar en persona els documents de les actuacions, cosa que no va fer perquè només es donaria "un cop estiguessin fetes", que ha estat a última hora, tal com se li ha manifestat a un altre regidor d'ERC que sí que també ha mostrat interès per conèixer els projectes del Pla de Barris.
Però el que m'ha dolgut més, ha estat l'atac a un regidor per mantenir-se en silenci en un Consell Municipal, encara no sé si per intentar ridiculitzar-lo o per insinuar que amb el silenci mostrava el seu acord amb les propostes fetes en el suara esmentat Consell.
Hi ha molts tipus de silencis, l'Albert (el regidor assenyalat per Franch) va explicar el seu en el seu bloc. Estaria bé, però, que l'alcalde també mostrés interès pels silencis d'alguna regidora convergent i del seu propi davant la demanda, que li vaig fer jo mateix, de més informació prèvia sobre la Llei de Barris en el plenari del Consell de Benestar.
Sembla que la sociovergència ha transformat a Franch de gat vell a gat impetuós que es dedica a jutjar (i criminalitzar) fins i tot els silencis.