Ambició i consens: política en matèria d'immigració

Ahir en el Ple Municipal , es va acordar que Torelló abandonava el Programa Icària, d'àmbit comarcal i que treballava en matèria d'immigració. El motiu és la passa enrere que ha donat el Consell Comarcal en aquesta matèria, ho hem pogut veure, també, amb el "tancament" del servei de mediació comarcal .
És una llàstima que just en aquest moment, el Consell Comarcal es faci enrere en la política que va portar molt encertadament l'actual portaveu al Plenari Comarcal d'Esquerra, en Jordi Serra (bloc).
La immigració és un tema central a les polítiques de casa nostra, de Catalunya, però també d'Osona i Torelló. Avui, la regidora de Benestar de Torelló no era al Ple, esperem que ens pugui informar de quin serà el plantejament de l'equip sociovergent en aquest tema.
Històricament, Torelló ha fet les polítiques en matèria d'immigració sobre el consens polític. Es va veure, encara que no va ser tant fàcil, en l'aprovació d'una moció que vàrem presentar arran de la campanya de les JERC (jo encara en formava part... quins temps!) "Nous veïns, nous reptes" (molt bo, Arseni!). En aquella moció vàrem refermar el consens polític a Torelló.
Aquest consens s'ha de mantenir, però no des de la por ni del silenci (no dic que s'hagi fet així). Hem de ser ambiciosos, després de treballar correctament l'acollida, ara cal encarar l'acomodació, el què popularment se'n diu la integració. El procés de la incorporació dels immigrats en la nostra societat.
Ara és el moment de ser ambiciosos i treballar estratègicament i des del consens per fer una política immigratòria que faciliti la incorporació de dels nous veïns a la nostra societat, respectat la catalanitat com a punt de trobada i la diversitat que ens aporten aquests nous catalans.