Els resultats del Superdissabte Republicà

Després d'un diumenge de descompressió, aprofito l'esmorzar tardà per fer quatre pinzellades del Superdissabte Republicà .
M'agradaria posar èmfasi en la gran participació de la militància republicana en l'elecció de President i Secretari General d'ERC, a la comarca van ser el 80% dels militants i arreu de la nació (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó) al voltant del 70%.
Aquesta gran participació, més la normalitat de tota la jornada, des de l'inici fins a la fi, demostra el que era evident pels d'Esquerra i no tant pels opinadors publicats no gaire amics del partit independentista. Al cap i a la fi tots som del mateix partit i tots volem la independència del nostre país.
En quan als resultats, a Osona  hi ha hagut una candidatura clarament guanyadora, la de Gent d'Esquerra amb Puigcercós i Ridao com a candidats, ambdós ratllant el 50% del vots.
A bastant distància s'ha col.locat Joan Carretero, amb poc més del 29% dels vots i ja a molta distància Renyer i Benach, amb el 13% i l'11% respectivament. Com a Secretaris Generals, Ruth Carandell s'ha quedat en un 22%, Uriel amb prop d'un 20% i Niubó ratllant l'11%.
A nivell nacional, Puigcercós i Ridao s'han quedat a l'entorn del 37%, Carretero amb un 27%, amb un punt més que Benach i, a molta distància, Jaume Renyer, amb el 8% dels vots.
En quan a la Secretaria General, a nivell nacional per darrera de Ridao han quedat amb un nombre semblant de vots Carandell (23%), Niubó (20%) i Uriel Bertran (18%).
Es pot observar un transvasament (sic) de vots entre les candidatures de Reagrupament i d'Esquerra Independentista, molts dels seus votants han fet un tiquet lliure Carretero-Uriel, facilitat pel fet que Uriel, malgrat presentar-se com a Secretari General era l'home fort de la candidatura. El dubte és, si Uriel s'hagués presentat com a President, Carretero hauria tret el 27% dels vots o s'hauria quedat amb el 23% de Ruth Carandell?
A Osona, podem destacar els grans resultats de Gent d'Esquerra i que la de Benach i Niubò s'ha quedat a la meitat dels resultats a nivell nacional, cedint el seu lloc a Esquerra Independentista.
Personalment, però, em quedo amb el fet que la jornada d'ahir va ser d'una exquisitesa democràtica total, a Osona i a tota la nació, es va donar la paraula a tots els militants i la gran majoria d'aquests en va fer ús, des de la pròpia consciència. Hem passat amb nota l'exàmen del pas de l'assemblearisme al sufragi universal.
Ara, queda una setmana per a realitzar el Congrés Nacional, que té com a objectiu obrir una nova etapa per ERC per encarar el procés que ens ha de portar a l'exercici del dret a decidir.