Bassas sí que entén que el consens no s’exigeix, sinó que es busca

El divendres em vaig reunir com a portaveu d’Esquerra amb Lluís Bassas. Era el primer cop que teníem una trobada com aquesta, en què ell exercia d’alcalde, en aquest cas accidental, fruit de la baixa per motius de salut de Miquel Franch.
La reunió va ser demanada per Esquerra, per parlar entre d’altres, de temes com ara el Pla de Barris, el pàrquing de la Vitri i el projecte de la Plaça Nova i del Pla d’Innovació d’Osona.
El to de la reunió va ser distès i cordial, en Bassas és un home conciliador.
Tal com ja vàrem anunciar, vaig demanar reflexió i autocrítica pel tema del Pla de Barris, després que Torelló no entrés en la convocatòria d’ enguany. Esquerra ja ens vàrem abstenir en la votació al Ple de les propostes del llavors equip socialista, vaig escriure’n al meu bloc.
En Bassas va acceptar que segurament les coses es van fer amb precipitació que s’hauria pogut treballar diferent amb la resta de grups, ja que a excepció de CiU, que llavors estava en converses per fer el pacte sociovergent, ni Esquerra ni Iniciativa hi vàrem participar, malgrat que aquest últims sí que varen votar a favor de la proposta de l’equip de govern.
El líder de CiU de Torelló va dir que ell i el seu partit estaven disposats a obrir la participació d’Esquerra en el treball per elaborar la proposta per la nova convocatòria del Pla de Barris, si és que n’hi ha una de nova, que sembla que així serà.
Esperem que sigui així i que Bassas faci valer el poder decisiu que té CiU en l’equip de govern per facilitar el consens de tots els grups municipals en la nova proposta del Pla de Barris.
El consens no s’exigeix, es busca, i així sembla que ho va entendre l’actual alcalde accidental de Torelló.
Podeu llegir el comunicat d'Esquerra de la demanda de consens aquí.