Qui té por al consens i a una oposició constructiva d'ERC?

No entenc les cares llargues del sector socialista de l'equip de govern quan en el Ple de juliol vaig estendre la mà per treballar conjuntament, entre tots els grups municipals,estiguem a govern o no, en l'elaboració de la proposta de Torelló per la convocatòria del Pla de Barris de l'any vinent.
L'alcalde accidental i portaveu de CiU, Lluís Bassas, va ser més caut en el Ple que en la reunió que vàrem mantenir fa unes setmanes per parlar del tema, suposo que la voluntat de consens amb ERC no és un escull pel bon enteniment sociovergent...
La portaveu socialista, Flora Vilalta (bloc), no va mostrar gaire alegria de la mà estesa d'ERC, es va voler centrar en la confrontació i va tornar a criticar l'opció del grup republicà d'abstenir-nos, pels motius ja exposats en el seu moment i que podeu trobar aquí.
Que potser Flora Vilalta té por al consens? Que prefereix una ERC instal.lada a la muntanya, que digui que no per sistema i no s'impliqui en la política municipal?
ERC no hem tingut mai ni tindrem una actitud destructiva, la nostra oposició mai ha estat ni serà frívola, sempre serà raonada i raonable.
El meu lema, quan era un solitari regidor a l'oposició enfront de majoria absoluta socialista del passat mandat, era que per saber dir no calia saber dir sí. Nosaltres quan ha calgut hem votat a favor, d'una forma raonada, i quan ha calgut hem votat que no o ens hem abstingut. I així ho continuarem fent, col.laborant sempre que ens deixin i sempre que ens hi vulguin, encara que a vegades sembla que no agradi que aportem el nostre granet d'arena...