Que l'estelada onegi a Torelló en motiu del seu centenari!

En el passat Ple de Juliol celebrat el dilluns, com a portaveu d'Esquerra, vaig proposar que en motiu del centenari de l'estelada, Torelló es sumés a la commemoració de l'efemèride fent que la bandera de l'independentisme català presideixi tots els actes institucionals de l'ajuntament que es facin l'11 de Setembre, això vol dir que pengi del màstil de l'ajuntament i que, en els parlaments i les ofrenes institucionals, també hi sigui present l'ensenya.
Ho podríem haver fer a través d'una moció via urgència, però el millor, davant la més que possible incomoditat del PSC governant, era que els dos socis de la sociovergència torellonenca en parlin internament i, potser, sense tant de soroll com provoca una moció (amb posicionaments públics a través del vot), sigui més fàcil que l'ajuntament de Torelló també participi dels 100 anys de l'estelada.
A nivell cívic ja hi serà, doncs la Comissió 11 de Setembre pujarem l'estelada a Bellmunt, en el marc de la campanya 100 anys 100 cims. Però a nivell institucional, crec que l'ajuntament també hi ha de ser present.
És bo apuntar que d'altres vegades ja s'han penjat altres banderes que no són pròpies de l'ajuntament, com ara la republicana, en motiu del 75è aniversari de la República (llavors no vàrem poder penjar l'estelada com a símbol de al República Catalana ja que no vàrem tenir suficient suport al Ple), o la de l'orgull gai, fa poc.
No serà pel fet de penjar una bandera "aliena" a l'ajuntament, ni tampoc pel seu contingut ideològic. Si no es penja la senyera estelada, CiU i PSC hauran d'explicar el per què.
Apunt al meu bloc personal: El centenari de l'estelada, bandera de lluita de l'independentisme català
Pàgina del centenari: www.estelada.cat