9 d'agost: Zapatero i la llei

Demà acaba el termini perquè s'acordi un sistema de finançament just per Catalunya, bé, com a mínim que s'emmarqui amb el que diu l'estatut que es va aprovar per referèndum.
Així, sense entrar en una noció subjectiva de finançament just, em remeto a l'objectivitat del respecte a la llei.
A l'economista liberal Xavier Sala i Martin (web i wiki) li he sentit dir molts cops que el que cal és que enviin la policia al govern (espanyol). Òbviament és una provocació, però si que mostra la gran paradoxa d'un estat que no respecte les seves lleis, perquè l'estatut també és una llei de l'Estat Espanyol.
La manca de respecte a la legalitat fuig de republicanisme d'arrel del pensament de Philip Petit (web), d'on beu ZP. Ans al contrari, la frivolitat del govern del PSOE davant el llei, davant el pacte "autonòmic" que emana de l'estatut d'autonomia, s'apropa perillosament al domini.
És curiós que un servidor, que va votar en contra de l'estatut i que va fer campanya activa perquè no s'aprovés un estatut insufcient i retallant en una llarga nit de chips i cigarretes, compartida per Zapatero i Mas, ara reivindiqui el respecte a aquell text... no sé què deuen pensar els autonomistes que varen donar suport a l'estatut.
I en cara falta una possible retallada, més, a l'estatut vigent!