Finalment l'estelada penjarà a l'ajuntament de Torelló

Ahir, a la Junta Local de Torelló, es va aprovar per unanimitat que l'estelada onegi a Torelló per l'11 de setembre, en motiu del centenari de l'ensenya independentista.
L'origen de tot plegat ve de l'últim Ple, el de juliol, on com a portaveu d'Esquerra vaig fer un prec a l'equip de govern sociovergent perquè valoressin la possibilitat d'homenatjar l'estelada pel seu segle d'existència, sense voler que em responguessin allà mateix, sabedor de la incomoditat que podia comportar al PSC, soci majoritari del govern de Torelló. No era qüestió de precipitar-se.
Allà, se'm va demanar que Esquerra fes una moció i que se'n parlaria a la primera junta local de setembre. No estic gens d'acord en presentar mocions a les juntes locals, ja que sols l'equip de govern hi té veu i vot i el debat no és públic. Però valia la pena fer-ho en aquest cas.
Així doncs, ahir vàrem debatre la moció de comptava amb dos punts significatius: que l'estelada onegés a Torelló i que es dediqués el nom d'un carrer o un espai públic a Vicenç Albert Ballester, creador de l'estelada.
Com he dit, el tema de l'estelada va tirar endavant, acordant que es penjaria a l'Ajuntament de Torelló, per unanimitat. En canvi, sorpresivament, el PSC i CiU es van negar a proposar el nom de Ballester per un carrer de Torelló. Les raons de Flora Vilalta (PSC) van ser vagues, les de Bassas (alcalde accidental, de CiU) van ser que "hi ha molts patriotes com Ballester i no tenim prou carrers per a tots". Increïble, però cert...
El següent pas serà portar, al proper Ple de setembre, una moció per proposar a la Comissió de Noms de Carrers de Torelló que tingui en compte el nom del creador de l'estelada, Vicenç A. Ballester, per a nous carrers o espais públics.
El més important, però, és que Torelló serà present en el centenari de la bandera que significa les llibertats nacionals plenes dels catalans i les catalanes: l'estelada.
Enllaços de la notícia:
Osona.com: Diada Nacional: l’estelada també onejarà a Espinelves, Prats, Tavèrnoles i Torelló
El 9 Nou: Torelló i Tavèrnoles també penjaran l'estelada per la Diada