Participació Jove a Torelló, una aposta compartida

Aquest cap de setmana s'ha fet una jornada de participació amb joves de Torelló.
És una de les actuacions que es farà en tot el procés participatiu que s'ha engegat amb el suport de l'equip de participació  de la Secretaria de Joventut.
He anat seguint el projecte gairebé a través dels tècnics de la Secretaria, de la Guiomar, que s'hi ha implicat molt, amb excursions incloses a Torelló.
La feina no s'acaba amb aquesta jornada, amb sopar i concert inclòs, sinó en l'aplicació de les propostes sorgides per part de l'equip de govern, de tot, perquè les polítiques de joventut són transversals. Transversalitat: aquella paraula tant bonica i tant escassa a l'hora de trobar-la aplicada...
En el darrer Ple vaig voler reconèixer l'aposta dels socialista Marc Fontserè i del convergent Manel Romans, primer i actual regidors de Joventut durant aquest mandat, respectivament. Des del primer moment, a més, n'hem anat parlant de la col.laboració que podrien tenir per part de la Secretaria de Joventut.
Estic content perquè hem pogut treballar govern de Torelló i Secretaria de Joventut, sense recels mutuus, malgrat que jo sigui el cap de l'oposició i membre de la Secretaria. I això no és pecata minuta, perquè a vegades el partidisme pot portar a paralitzar o debilitzar iniciatives polítiques d'interès general.
La veritat és que l'entesa ha estat bona entre els tres (Fontserè, Romans i un servidor). M'ha agradat que en Romans hagi reconegut el paper de la Secretaria de Joventut, malgrat que es podia haver penjat la medalla ell sol.
I a partir d'ara, veurem com s'aprofita tot plegat, fer-ne una bona avaluació, veure si surt un Consell Local o se'n crea un de Municipal de Joventut. Encara queda camí per fer, però iniciat està.
Apunt relacionat: Casals es preocupa per la participació dels joves en l'elaboració del Pla Local de Joventut