Quin és el paper de l'oposició?

Quin és el paper de l’oposició en un ajuntament? Jo entenc que és fer un control de l’acció de govern i representar els principis polítics que representa la formació i pel que l’han votat una part de la ciutadania.
Per mi, però, exercir d’oposició també vol dir fer aportacions a la governabilitat de Torelló. Aportar idees i propostes a implementar, esmenar quan convingui i recolzar les propostes quan també convingui.
L’oposició no ha de ser un grup de regidors pàries, que visquin en la trinxera ni que se’ls condemni a la marginalitat enfront d’una majoria que imposi el seus vots. És legítim, però és empobridor.
Tampoc es pot esperar que en ares de ser constructius, l’oposició hagi de tragar la voluntat omnipotent de la majoria governant, que aquesta imposi un consens per se.
A Torelló s’han creat comissions de treball que han funcionat, com en el cas dels reglaments de participació o dels consells municipals, però d’altres s’han enterrat, com ara la Comissió d’Equipaments.
Però el que és preocupant és que la majoria governant imposi la seva majoria en assumptes que comportin una durada més enllà del mandat actual de Miquel Franch i la majoria sociovergent.
Com poden planificar i establir plans estratègics fins el 2016, com ha passat amb el Pla d’Acció Cultural (PAC) de Torelló, sense el suport ni la complicitat de l’oposició? Tal com va passar amb la Llei de Barris, on ERC no va acceptar un consens imposat.
El socialista Miquel Franch ha convidat a ERC i ICV a canviar el PAC si mai arriben a governar. És aquesta la visió frontista que té Miquel Franch de la política municipal? No dic pas que en el dia a dia o en els projectes de mandat la majoria governant es basi en els seus plantejament polítics, però en projecte que van més enllà de les properes eleccions no crec que s’hagi de marginar a la minoria opositora a tragar o mirar com es planifica un futur que potser haurà de governar.

Bloc de Jordi Casals i Prat: Ambulància medicalitzada: ens han ben pres el pèl, sí senyor!
Web d'Esquerra Torelló:
La sociovergència aprova el Pla d’Acció Cultural (2008-2016) sense el suport de cap grup de l’oposició
Jordi Casals, en l’afer de l’ambulància medicalitzada: “ens han pres el pèl”
ERC la mobilitat i les prioritats de l'ACA
ERC dóna suport a les polítiques d’igualtat de gènere
Foto: El 9 Nou