El 9 Nou, Ripoll i el sistema de finançament català

A El9nou.cat llegeixo un titular que em deixa de pedra: El veto d'ERC als pressupostos de l'Estat al Senat fa perdre mig milió a l'Ajuntament de Ripoll.
El mitjà parla del veto que ERC va impulsar al Senat i que el recolzen CiU i ICV per pressionar al govern perquè compleixi l'acord pel nou finançament de Catalunya (el PP també hi dona suport però par altres motius...).
Fins i tot les castanyes (no les de novembre) a ERC a nivell nacional per tot el que fa i deixa de fer arriben a l'edició osonenca-ripollesa de El 9 Nou. Ara resulta que fer ús d'una eina per pressionar al govern ZP, Gobierno de España, per millorar els recursos dels catalans se n'ha de desprendre un titular com aquest. Potser també podrien fer un article sobre totes les coses que podria tenir el Ripollès si no tinguéssim TV3 o si no invertíssim euros en la política lingüística o fins i tot si no tinguéssim policia pròpia i un llarg etcètera.
Però a mi, el que m'agradaria és que El 9 Nou digués què gunayaria Osona, el Ripollès i tot Catalunya amb un nou sistema de finançament, o amb el concert econòmic. Però no tinc gaire confiança, no crec que molés tant un titular que digués que "Els pressupostos recolzats pel PSC fan perdre a Catalunya, Ripoll inclòs, 3.000 (4.000? 5.000?) milions d'€". Somiar és barat.