L'estratègia d'Anglada al Consell Comarcal

En el darrer Ple del Consell Comarcal, el conseller comarcal i líder de la populista PxC, Josep Anglada, ha mostrat la seva nova línia d'acció política al Consell: seguidisme de la sociovergència (no crec que amb la seva voluntat) i atac sistemàtic (i amb provocació) a ERC.
Fins ara, l'actitud del cabdill de PxC era de passivitat i d'estrès i agitació quan jugava la selecció espanyola (tothom pot recordar els crits a favor de la Roja en un Ple anterior a un partit de l'Eurocopa).
En el darrer Ple, doncs, amb regidora/fotògrafa inclosa, Anglada s'ha dedicat a lloar l'equip de govern i "el tacte que han tingut amb ell" (sic) en l'elaboració d'uns pressupostos que s'ha abstingut a l'hora de votar-los (esgrimint atacs a la immigració), a votar a favor de les tesis de la sociovergència en les mocions que hem presentat els d'ERC.
Primer ha tocat la que he presentat jo sobre la directiva europea del comerç (un atac al model comercial català i excusa espanyola per laminar les competències catalanes en la matèria), on Anglada ha piropejat la intervenció del demòcratacristià Jaume Puig per menystenir-me.
Després, ha votat en contra de la moció perquè el Consell assumeixi el lideratge en el tema dels purins, alabant la feina feta fins ara per Arisa en la matèria.
I, finalment, s'ha mostrat contrariat per l'acord en consensuar una moció a favor d'una incidència major del Consell en matèria de promoció econòmica, que ha portat a Anglada a llegir l'argumentari que ja tenia preparat de casa perla primera versió de la moció, retreient a ERC que haguem governat a Madrid (sic!) i a Catalunya i que no fem res per l'economia... Només dir que des de la II República, ERC no governa a Madrid i lamentar que Anglada no tingui prou cintura com per argumentar al marge de l'escrit que sembla que li hagi fet altri.
Així doncs, els populistes de la Plataforma ataquen l'independentisme republicà i d'esquerres, d'una forma barroera, i intenta centrar-se tot donant suport a la sociovergència. Un equilibri de malabars on hi hem d'incloure l'omnipresent atac a la "xusma" immigrant.
Podeu llegir sobre com va anar el Ple Comarcal a www.esquerra.cat/osona
També podeu veure el vídeo següent: La xenofòbia desacomplexada