Hem d'estar a l'alçada davant de l'ERO de la Vitri

En el darrer Ple del 2008, el d'ahir al vespre, l'alcalde Miquel Franch va anunciar que, davant l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que s'ha presentat a la Vitri, que vol dir que despareixerà i que deixarà prop d'un centenar de treballadors (amb les seves famílies respectives) al carrer, ha demanat una reunió amb el conseller executiu de l'empresa per fer arribar els seu rebuig a la mesura presa.
Franch també va anunciar que es reuniria amb la Generalitat per reclamar què ha passat amb els fons públics que s'ha via donat a Vitri per traslladar-se a Eslovàquia parcialment, però amb l'acord de deixar la producció de les peces que tinguin valor afegit a Torelló. On és el respecte a aquest pacte?
L'alcalde ha demanat el suport a tots els grups per fer les pertinents reunions. Tots els grups, òbviament, li hem donat ple suport.
Des d'Esquerra som conscients de la capacitat que té l'ajuntament davant aquesta realitat, un ERO que toca molt profundament a Torelló a través d'una empresa que ens semblava que era patrimoni del poble, que formava part del paisatge de Torelló i qeu té a moltes famílies lligades a ella.
Però ni un pacte com el de mantenir part de la producció a Torelló ni l'arrelament de l'empresa al poble ja servit per a res.
Els ciutadans de Toerlló mereixen que l'ajuntament estigui a l'alçada de la situació i, malgrat les limitacions d'acció que té l'ajuntament, no ens podem quedar plegats de braços. Saludem la iniciativa de l'alcalde de fer els contactes amb l'empresa i el govern del país, buscant el suport de tots els grups i anunciant-ho al Ple.
Tots fem costat als treballadors afectats per l'ERO i a les seves famílies, i això vol dir que a més d'aquests gestos ens hem de preparar per establir actuacions per donar resposta a la pèrdua de llocs de treballa a Torelló, una realitat que anirà a més durant els propers temps.
I tots plegats, amb el govern de la Generalitat al davant hem de rebutjar l'oportunisme d'empreses que es vulguin aprofitar de la situació de la crisi per prendre mesura de reducció de plantilles sense una justificació objectiva.
La Malla.net: L'empresa Vitri de Torelló presenta un ERO que afecta 71 treballadors
Diari de la crisi: Vemsa anuncia que tancarà Vitri de Torelló deixant 71 treballadors al carrer
El9Nou.cat: El comitè denuncia passivitat del Govern en el tancament de Vitri