Torelló i Manlleu: serà sols gesticulació?

En el darrer Ple de l'any passat, l'alcalde Miquel Franch va anunciar públicament (ja m'ho havia comunicat en privat) que tenia la intenció de treballar en estrata col.laboració amb Manlleu, amb una lògica de "Osona  Nord".
Aquesta idea no és nova, sobretot quan cal un distanciament partidista dels socialistes amb als convergents (i Unió), i ja que a Vic i governa la dreta (ara amb el PSC i ERC) i a Manlleu no, doncs va mlt més picar l'ullet als manlleuencs per fotre els vigatans.
També serveix, però, per donar resposta al lideratge insolidari de Vic, accentuat des que Vila d'Abadal i Burgaya remenen les cireres a la ciutat episcopal i, recordem-ho, capital d'Osona.
Ara es dóna el segon cas, el de reaccionar davant l'autisme majestàtic abadalià. El Parc Teconològic, el Pla d'Innovació d'Osona i la proposta interior de nova vegueria vigatana suposo que no són uns clar exemples de com liderar un territori conjuntament amb el territori.
Hem de tenir en compte, a més, que Manlleu i Torelló, sumen 33.000 habitant, on hi odríem sumar tots els de la Vall del Ges i Bisaura. No és poca cosa davant els 40.000 de Vic.
Però des de Torelló estant, la meva pregunta és: servirà d'alguna cosa, a més d'una gesticulació vers el govern vigatà? Altres cops s'ha parlat de treballar conjuntament amb temes de promoció econòmica. Què s'ha fet fins ara? I, finalment, de debò que la confiança és prou sòlida quan a moltes qüestions que ha plantejat el grup d'Esquerra a l'ajuntament han rebut de resposta atacs al govern d'Esquerra de Manlleu?
Jo crec en la col.laboració intermunicipal, però no només per estètica i gesticulació.