Al Ple amb els treballadors de la Vitri

Al Ple de dilluns, hi havia la sala de plens plena de goma a gom.
Difícilment les cadires de la sala s'omplen tant, sols en moments excepcionals, com quan es constitueix el Ple en el primer plenari del mandat, quan es fa el cop d'estat del Carnaval o quan hi ha un tema espinós per alguns veïns o trebalaldors de l'ajuntament.
Avui no era un motiu simpàtic, era amargant, eren els treballadors de la Vitri afectats per l'ERO, que s'han volgut adreçar al Ple Municipal per llegir un manifest i per fer-ne entrega a tots els grups municipals.
El manifest posa en coneixament les condicions vergonyants que proposa l'empresa en aquests moments, un posicionament que sembla inamobible, mentre es negua, l'empresa, a recoèixer que tot plegat es tracti d'una deslocalització o descapitalització.
El document, també parla de la possible compra per part de la multinacional OSRAM, però tot és opacitat en nom de la "confidencialitat".
Tot plegat és molt llastimós, la Vitri semblava que era una empresa arrelada al poble, qui no té un parent que hi ha treballat o que hi treballa? nombroses famílies treballen en la seva totalitat en aquesta empresa. Suposo que era una quimera el fet d'enllaçar una empresa en el seu entorn.
I pel camí hi ha nombrosos interrogants com ara les ajudes públiques per mantenir la planta de Torelló alhora que s'ajudava areforçar el grup amb la presència a Eslovàquia.
Frustració és la paraula que a un li ve a la ment.
La crisi al Ple de Torelló
Foto: intervenció del portaveu dels trebalaldors, envoltat de càmeres.