Un aeroport a les estovalles

Qui ho hauria dit que el projecte d'instal.lar un aeroport per a jets privats seria motiu d'un debat central a la comarca? Bé, perdó, he parlat de debat? hauria de rectificar, no hi ha hagut debat, perquè qui ha liderat el projecte de construir un aeroport a Osona, el Consell Comarcal, no ha suggestionat cap tipus de debat ordenat.
Com tots vosaltres haureu pogut veure, hi ha hagut molt de soroll en tot el que ha tingut a veure amb el famós aeroport. I no és perquè sí.
Un aeroport, encara que no sigui un hub de vols internacionals, no és una obra menor i l'impacte de la seva construcció i de la seva activitat en el territori i en termes socioeconòmics és molt gran.
Aquest gran impacte, òbviament creen dubtes, que amb opacitat de les gestions, provoca recels i angoixa.
Això és el què ha creat la sociovergència comarcal, recels i angoixa a institucions locals i ciutadans i ciutadanes, perquè l'equip de govern de PSC i CiU ha actuat amb secretisme i opacitat.
Ja va començar malament la cosa quan el president del Consell, l'alcalde socialista de Centelles Miquel Arisa, va presentar unes al.legacions en nom del Consell Comarcal, sense que aquestes haguessin passat cap tràmit oficial dins el Consell. Una manca de respecte institucional mai vist fins ara a Osona.
I finalment, ens trobem que el president comarcal, Arisa, i els vice-presidents Josep Colomer (PSC), Jaume Puig (CiU) i Lluís Vila (CiU), presenten entusiasmats que l'única ubicació possible per un aeroport és a Taradell. Un anunci davant la premsa que no té cap tipus de consens social, territorial ni polític. Cal apuntar que l'alcalde de Taradell, de CiU, va ser informat 24 hores abans de la roda de premsa!
Com pot una institució, que té com a objectiu estar al servei dels municipis, treballar a esquenes d'aquests? i, això, ho demostra que tots, tots, tots els municipis afectats s'hi hagin oposat. Primer Tona, Seva i Malla, governats per CiU (ni Lluís Vila ni Jaume Puig els havia demanat l'opinió?). Després, l'alcalde de Taradell, havent vist que l'oposició de veïns era clara i que ERC, grup de l'oposició, tampoc hi estava d'acord, anuncia que també s'oposa al projecte.
Un se'n fa creus que la mala gestió política que PSC i CiU han portat amb el tema de l'aeroport, creant una crispació innecessària cap a una institució que ha d'estar al servei dels municipis i del territori. Una gestió política que només ha portat desprestigi vers un dels Consell Comarcals més respectats, fins ara, de tot el país.
Estem en una comarca que ens estem a acostumant a treballar sense buscar el consens, ja sigui pel Parc Tecnològic o per l'aeroport, i, això, no aporta res de bo... si més no pels osonencs i les osonenques.