L'aeroport en el Ple Comarcal: Fi d'un capítol negre del Consell

Ahir vàrem tancar un dels capítols més negres del Consell Comarcal, el del projecte de l'aeroport de Mont-rodón.
He escrit molt sobre el tema i com ho veia. I, ahir, aquests pensaments es van plasmar en la defensa d'una moció al Ple Comarcal. Una intervenció on vaig poder fer un repàs al joc de despropòsits que ens han fet jugar la sociovergència osonenca.
Mai el Consell havia arribat a uns límits tant baixos de credibilitat i tant alts de desprestigi, després de la crispació creada al posar un aeroport a les estovalles, de presentar públicament (amb foto, és clar!) l'ubicació d'un aeroport a Taradell. Això sí, l'ajuntament tenia la última paraula. Quina patata més calenta, tant que l'alcalde Taradell, inicialment a favor de l'aeroport no va poder dirque sí per la gran oposició ciutadana al seu municpi, a més de l'oposició dels municipis veïns. L'alcalde d'un d'aquests, Josep Palmerola, de Seva, que és portaveu de CiU al Consell, ahir no es va asseure a la seva cadira al plenari. No devia voler mossegar-se la llengua ni escoltar les raons del seu president, el socialista Arisa, i del líder convergent, Lluís Vila, atacant a la oposició.
En nom d'Esquerra vaig demanar responsabilitats polítiques al govern del Consell, òbviament no hi haurà cap tipus d'assumpció de res per l'estil, no va haver ni mica d'autocrítica... malgrat l'oposició de tots els ajuntament afectats (i aixó que el Consell ha de treballar al constat dels municipis!), malgrat la baixa d'un membre de l'executiva comarcal del PSC, l'home del partit a Taradell.
Tot ha anat com havia d'anar segons la sociovergència. Ni un xic d'autocrítica...
Moció al Consell Comarcal en suport dels municipis de Tona, Seva, Malla i Taradell per la retirada del projecte d’aeroport corporatiu a Mont-rodon
PS: per cert, el Ple d'ahir va tenir un toc de parlament italià, amb un debat desordenat i cridaner sobre si es podia modificar la moció (calia actualitzar-la, i no ens ho deixaven fer), si es podia retirar (ens va dir que s'havia de votar per fer-ho!),... el final es va modificar i la sociovergència la va tombar, sense el vot de l'absent Palmerola però amb sí amb el Conseller de Tona Futur, que va votar en contra de l'aeroport en una moció a l'ajuntament de Tona... ah! i amb el vot de l'Anglada fent de palanganero de PSC i CiU, de nou.