Estem en temps de planificar

Avui, abans del Ple, hem fet una reunió del Pla de Barris. Aquest cop hi érem tots. Aquest cop hi som tots treballant per tirar endavant la candidatura de Torelló per acollir-se al Pla de Barris.
Ens hi hem posat per anar per feina, el temps no és el què més ens sobra.
En les actuacions que es preveuen que entraran a la proposta de Torelló està bastant clar que afectaran a equipaments del centre de Torelló. Alguns canviaran d’ubicació, d’altres es crearan de nous. Això provocarà canvis.
En els darrers dies, s’ha afirmat que un dels projectes més aplaçats de Torelló, el de la construcció del nou ajuntament de Torelló a Can Parrella començarà a tirar endavant. Es farà en fases i amb l’horitzó de tenir-lo acabat el 2015. Segons alguns l’any següent de la independència...
Des del 1999 que se’n parla. S’han fet diferents projecte i ara sembla que farem el projecte arquitectònic, el definitiu.
Sembla que per la segona meitat de l’any es començarà la revisió del Pla Urbanístic, el POUM, i que la voluntat de l’equip de govern és el de fer una revisió no per modificar les zones de creixement urbanístic sinó el de la revisió endògena, la interna, la de revisar els usos i equipaments del Pla actual. Nosaltres hi estem d’acord amb aquest plantejament, ja ho vàrem dir en campanya, Torelló no ha de créixer més del que diu la planificació, i per arribar al desenvolupament total de la planificació de creixement hem d’anar a poc a poc.
Tot això ens porta a un escenari de “moviment de peces”, d’uns equipaments que es mouran de lloc i que deixaran espais lliures que se li hauran de donar uns usos nous. El Club, Can Parrella, l’antic casal dels avis, Ca l’Espona, entre d’altres.
S’apropen temps de planificar i amb això ens hi juguem el futur.