Conservacionisme: "Perquè sempre s'ha fet d'aquesta manera".

Quan davant una nova situació la resposta és "això no es farà, perquè sempre s'ha fet de la mateixa manera", es pot dir que s'és conervador... o millor dit, conservacionista.
Aquest és el posicionament que va ratificar l'alcalde Torelló i del regidor de Comerç (no ho va negar) en el darrer Ple,  davant una petició nova d'un comerç en una data com la de Sant Jordi. Aquest comerç va demanar poder muntar una paradeta de roses per Sant Jordi més enllà de la seva botiga. Se li va denegar. Per què? perquè sempre s'ha fet d'una altra manera.
De quina? doncs que les paradetes són de les escoles.
No és que no s'hagi de deixar a les escoles continuar fent paradetes de roses, però per què no donar joc als comerços que es dediquen a vendre flors, el dia de Sant Jordi? Doncs perquè sempre s'ha fet d'una altra manera.
Ni tampoc si el comerç es vol situar en llocs perifèrics del municipi, llocs que suposo que no ha de garie gràcia anar-hi a vendre les escoles? No, perquè sempre s'ha fet d'una altra manera.
Ni tampoc tenint en compte que els comerços es poden veure afectats per la crisi i la Diada és un bon dia per fer calaix? No, perquè sempre s'ha fet d'una altra manera.
L'equip de govern, tant els de CiU com els del PSC s'omplen la boca de "dinamitzar el comerç", no sé si ho faran com sempre... De moment sí, per què? Doncs perquè sempre s'ha fet d'aquesta manera.
Pels conservacionistes innovar no és un valor afegit.
Per veure les notícies del Ple d'abril: www.esquera.cat/torello