Temps d'Educació: Torelló, LEC i batxillerat nocturn de Vic

Al divendres, el Conseller Ernest Maragall va inaugurar el nou edifici del CEIP Fortià Solà de Torelló.
Els torellonencs no ens podem queixer pels equipaments de l'educació pública, dels que depenen del Departament d'Educació. Els dos governs d'esquerres que han ocupat el Govern de la Generalitat des del 2003 s'han portat molt bé amb el nostre municipi, tant la republicana Marta Cid com els socialista Maragall han impulsat i executat actuacions al Fortià Solà, al Vall del Ges, han construit la nova escola Marta Mata i ara s'impulsarà l'ampliació de l'IES Cirvianum.
El totxo funciona. Però amb el totxo no n'hi ha prou, els centres educatius, tant els públics com els concertat (com l'escola bressol Blancaneus) tenen uns bons equips, amb gent compromesa.
L'educació és un eix bàsic per una societat dinàmica, cohesionada i amb voluntat de primar el bé comú. Sentint les paraules del Conseller (i amb el record de les paraules de la Consellera Cid) aquests governs ho tenen clar, l'escola ha de formar ciutadans. I el balanç no s'ha de fer sols a partir de l'estadística numèrica de les enquestes. Hi ha un intangible al darrera de la formació. Jo que he exercit de professor uns mesos ho sé. Es nota quan les coses funcionen i quan no.
Hi ha qui li agrada fer unes valoracions a través de titulars cridaners. A vegades, però, es ratlla la frivolitat.
No vull pas dir que l'educació a Catalunya és perfecte, però tampoc és un desastre. El què estic convençut és que la LEC, qua ha passat ja el tràmit de la ponència parlamentària ha de permetre desenvolupar un sistema educatiu propi de país i que doni resposta a la societat nacional i complexa que té Catalunya. Alguns ja s'han posat nerviosos amb això... Llegiu, si no, aquesta notícia publicada a El Mundo.
Són dies d'avenç educatiu a Catalunya i a Torelló hi som presents.
PS: Puc dir que he viscut la LEC de prop, a través del diputat d'aquí, el Josep Maria Freixanet, feu una ullada al seu bloc.
PS2: És temps d'avenç, però també amb amenaces de regressió. Si a Torelló podem estar contents, a Osona no. Sembla que volen extingir el batxillerat nocturn a Vic, altre cop... Ho hem d'aturar!

COMUNICAT DE LES JERC
(foto Osona.com)