S'han oblidat que la piscina és un servei municipal i social

Tenim un gran equipament, una nova pisicna de primera després d'una gran lluita. En Jesús, l'anterior regidor d'ERC, hi va batallar molt.
Però malgrat que la piscina sigui gestionada per una empresa a través d'una concessió, no hem d'oblidar que és un equipament municipal i un servei públic al servei de la ciutadania. A més, si més no fins ara, tots els grups crèiem que l'esport era una prioritat social. Moltes vegades n'hem parlat com a eina per la salut, el civisme i la cohesió social.
Quan vàrem aprovar les tarifes, no hi vàrem incloure les bonificacions, i, ara, l'equip de govern, hi ha inclòs exempcions per a persones amb més del 33% de minusvalia i bonificacions per al gent gran amb una renda inferior a 680€. No és suficient.
No és d'on partíem. Abans hi havia bonificacions que han desaparegut de la nit al dia, com la de les famíles nombroses, els dels curset de les AMPAs i per a quitxalla fins a 2n de primària. Tot això ha desaparegut, a més de no haver-hi una tarifa específica per a joves (pagaran igual que els adults).
Amb voluntat de fer-ho bé hem treballat aquest tema internament per acabar fent una reunió amb l'alcalde, on aquest va rebutjar les nostres propostes, totes, a excepció de les de les AMPAs, però amb una fórmula que no ens convenç: 50% a càrrec de l'AMPA (com fins ara) i el 50% restant: 33% a càrrec de l'ajuntament, de l'empresa i ... de l'AMPA (així doncs un 66%!). A més, el 33% de l'ajuntament es farà a compte de la subvenció a l'AMPA, és adir, que ho acabarà pagant l'AMPA sense que vegi augmentada la subvenció, això vol dir que l'AMPA haurà de pagar més del 80%.
A més, l'equip de govern ja sap que l'impacte a gent gran amb una renda inferior als 680€ no és molt gran com a usuaris de la piscina. Què faran amb el sobrant dels 25.000€ destinats a les bonificacions? I aquí hi podríem afegir que es podria haer trobat una fórmula més econòmica per l'ajuntament, que és el de l'ús de la piscina per aquests ciutadans en uns horaris concrets a elegir.
L'ajuntament ha estat molt poc sensible a la part social de la piscina. Ja sabem que és un servei que el farà servir qui vulgui, però amb la decisió del PSC i CiU no aprofundim en la part social, de la qual se'n vanta tant l'alcalde ("ningú ens donarà lliçons de polítiques socials").