La sociovergència passa comptes

Ahir la sociovergència torellonenca va fer balanç. Parlant amb el primer tinent d'alcalde, el líder convergent, Lluís Bassas, el plantejament de l'acte era com una acció participativa de l'ajuntament. Suposo que per això h han fet al Foyer del Cirvianum, com els actes institucionals o d'entitats, però mai els partits (si no s'hauria de pagar).
Si és així, no va sortir bé la jugada, sols un terç dels 32 assistents eren ciutadans de peu (en podem dir així?), la resta érem regidors, funcionaris i persones lligades a totes les candidatures, de govern i d'oposició.
Però és clar que un acte per fer balanç d'un govern municipal és partidista i partidista serà.
Van parlar l'alcalde i els caps d'Àrea (compte, que no són el mateix que els tinents d'Alcalde, malgrat que són el mateix nombre, cinc), els convergents Lluís Bassas i Manel Romans i els socialistes Pere Galobardes i Marc Fontserè.
Una bandera de Torelló i una senyera flanquejaven la taula. Molt institucional, sí senyor!
Entrant en els continguts, la veritat, és que va ser una enumeració d'accions que venen del darrer mandat (promocions d'habitatge protegit -totes!-, municipalització de la Blancaneus -CiU hi va estar en contra-, la promoció pública de sòl indústrial a les Vinyes, el Centre de Dia l'Oreig, entre d'altres), actuacions d'altres administracions (les noves escoles -fins i tot en comptabilitzen els costos com a propis!-, el tancament de la via del tren -sempre que ho demanaven parlaven que era cosa d'Adif-, del desdoblament de la línia del tren!!, entre d'altres) i d'accions una mica al.lucinants d'esmentar, com ara les bonificacions en les ordenances (ens les van tombar totes i les de la piscina ja s'ha dit tot, és que dir que gairebé no hi ha res) o bé l'Arxiu Municipal, sense haver trobat solució per l'ADET, malgrat que en el seu moment va voler fer servir l'ADET d'ariet... o com el Pla de Mobilitat, que potser l'acabarem quan estiguem tots quiets!
Òbviament també han explicat coses bones que han fet (wifi, transport adaptat, la nova web -malgrat tot-, el nou Pla Local de Joventut, el Pla d'Acollida o de la formació ocupacional.
També s'ha parlat del FEIL (el fons ZP anticrisi... o no) i del Pla de Barris (esperem que s'aprovi), així com de plans de futur, com la revisió del Pla General Urbanístic o la rehabilitació (en 6 o 7 anys) de Can Parrella.
Però si l'acte volia ser institucional i no partidista, hauria estat bé fer un balanç del què hem pogut tirar endavant amb el consens de totes les forces polítiques o bona part (Pla de Barris, Pla d'Acollida, Pla Local de Joventut, per exemple) o de l'activitat del Ple, com de les mocions aprovades en el Ple, perquè també són importants! Els ciutadans haurien de saber què aprova el Ple que els representa.
Sensacions? doncs que era un acte autocomplaent, amb voluntat que l'equip de govern lidera, però que en realitat acaba el que es va començar el darrer mandat i que es justifica amb un munt d'actuacions que impulsa la Generalitat o d'altres administracions.
Tampoc hi ha hagut gens de generositat institucional amb l'oposició (sí home, que era un acte partidista!).
I per acabar, definitivament Miquel Franch es gira d'esquena de Vic i mira cap a Olot, no sé, potser acabarà liderant un moviment per anar a la Garrotxa, amb recollida de signatures inclosa, com quan les urgències nocturnes... ostres però si no n'han parlat! ni de l'ambulància medicalitzada, tampoc de la comissió d'equipaments, ni del gran conveni pel cas Anonizados... caram!