On és la majoria sobiranista al Ple de Torelló?

Ahir es va votar a Torelló la moció en suport a la consulta sobre la independència de Catalunya a Torelló.
Després que PSC deixés ben clar amb els seus fets que hi votaria en contra i que ERC i ICV hi votarien a favor, depenia dels regidors de CiU que la moció tirés endavant.
La moció era donar suport (moral, perquè material suposaria que l'Estat disolgués l'ajuntament) a la consulta impulsada per la Comissió 11 de Setmbre.
La moció era donar suport a l'exercici del dret a decidir què volem ser, un dret que les lleis espanyoles ens neguen. Un dret que ha viscut clos en el tabú del "què passarà?".
La moció era donar suport a la pedagogia sobre els drets de Catalunyacom a país, ja no a Espanya si no als mateixos catalans.
La moció era donar suport a un acte de sobirania de Catalunya, el què fan les nacions que se senten nacions de debò.
La moció era fer una pas endavant en la democràcia i en la nació.
La moció no es va aprovar perquè els federalistes els fa por que la gent decideixi (ser federalista i haver d'actuar?) i no es va aprovar perquè CiU (si més no de Torelló) té ben calculada l'ambigüitat nacional. 3 regidors van dir que sí i 3 que no. Qui sap si la Crsitina Sala que a la televisió va deixar entendre que no hi votaria a favor perquè no tocava, va votar que sí per igualar els i les abstencions...
Resulta un empat entre el sí i el no i l'alcalde, socialista, decanta cap al no.
El fet és que l'ambigüitat de CiU, l'equidistància entre el dret a decidir i el no deixar deicidir ha fet que l'ajuntament de Torelló sigui el primer (i espero que únic) ajuntament osonenc que no aprova la moció.
O qui sap, si les meves paraules demanat que votessin "amb el cor i el cap, lliurement, perquè no hagin d'apartar la mirada quan es mirin al mirall", ha fet que Cristina Sala, Núria Güell i Manel Romans, hagin dit sí, i Lluís Bassas, Pere Bartés i Santi Vivet s'hagin abstingut...
Sigui com sigui, l'equidistància de CiU ha provocat que la minoria socialista al Ple s'hagi convertit en un rodet i hagi passat pel damunt d'una suposada majoria sobiranista.
Entrades anteriors:
"Primer pas fet, moció en suport de la consulta entrada al registre"
"Al ple d'ahir no vàrem aprovar cap oció per fer cap consulta com la d'Arenys"
"Què pot fer Torelló per la independènca"
"Avui Arenys, demà Torelló"