En promoció econòmica no són temps de partidismes

En el darrer Ple vam tancar un període històric de Torelló amb la dissolució de l'empresa municipal Gestiomat SL, que va néixer per portar els temes de promoció econòmica i per gestionar compravenda de terrenys municipals.
Amb la dissolució de Gestiomat encetem una nova etapa de les polítiques de promoció econòmica, fruit també d'una nova època que ens toca viure, el d'una crisi econòmica estructural que sembla que provocarà uns canvis profunds en el teixit productiu de Catalunya, Osona i Torelló.
Al nostre poble només hem de veure com el sentor industrial, molt important fins ara, es veu malmès i es destrueixen uns llocs de treball que difícilment seran reemplaçats amb el teixit productiu i industrial que tenim.
Cal repensar el model productiu de Torelló, com també el d'Osona i segurament del país.
Torelló mantenia un teixit industrial important, ens havíem sobreposat al desmantellament del tèxtil i comptàvem amb una indústria, sobretot del metall, que feia que l'economia productiva no depengués tant del boom de la construcció que la ceguera dels estrategues econòmics de Madrid van induir a tot l'estat espanyol.
Ara, però, amb la crisi econòmica que abasta globalment castiga durament la nostra economia i sistema productiu. D'aquesta crisi en sortirem amb una realitat diferent, com diria el clàssic, segurament no ens reconeixerà ni la mare que ens va parir, i hem d'estar preparats per afrontar-la.
És per això que a l'ajuntament, Esquerra posa tant d'èmfasi en reformular la política de la promoció econòmica i que ho hem de fer tots plegats, govern i oposició, perquè aquesta nova política va més enllà del mandat de quatre anys de la sociovergència i de Miquel Franch, que ja anunciat que no es tornarà a presentar.
No ens cansarem d'estendre la mà a Marc Fontserè el regidor socialista de promoció econòmica, però no acceptarem, com s'ha fet amb la liquidació de Gestiomat, que les coses es facin unilateralment.
Amb aquest tema, el partidisme no hi té lloc i la generositat, la confiança i la lleialtat han de primar pel bé general.
Web d'Esquerra: Liquidació de Gestiomat: nous temps, nous reptes i noves solucions