Que la participació no sigui un esport de risc

En època del regidor republicà Jesús Calonge, abans que jo accedís a ser membre del consistori el 2003, l'equip de govern de PSC i d'ERC (no recordo si llavors encara hi era ICV) va impulsar la creació d'una Comissió d'Equipaments per tal de planificar en un principi els espais per a entitats, principalment l'Hotel d'Entitats, i s'havia arribat a plantejar, fins i tot, la planificació de la resta d'equipaments. En aquella comissió primer hi havia grups polítics i entitats, finalment sols els grups polítics.
Miquel Franch, a l'aconseguir la majoria absoluta pel PSC, va "rectificar" i va anar buidant d'activitat i contingut la comissió, a vegades escudant-se a la manca d'interès del principal partit de l'oposició, l'ara soci CiU, o a vegades sense justificació, per acabar deixant morir la comissió (oficialment no desmantellada) i actuant unilateralment en la planificació dels equipaments. Una opció legítima, però frustrant per les expectatives creades.
Ara s'ha creat un grup de treball a l'entorn del Pla d'Equipament Esportius i l'encàrrec a una empresa per tal que elabori una diagnosi de la situació de Torelló. En principi, i ahir així ho va ratificar en el Ple el regidor socialista d'esports, l'empresa farà la diagnosi i el grup de treball (amb entitats i grups polítics) decidiran cap a on anar.
Aquest plantejament, però trontolla quan de cop i volta, i amb la inèrcia d'anar a cops de titular per part de lequip de govern (segon hospital, nova estació pel 2011,  comissaria dels Mossos d'Esquadra, ...), l'alcalde socialista Miquel Franch anuncia en la presentació del projecte del Marta Mata que el segon pavelló anirà situat al costat d'aquesta escola.
La participació ciutadana, a Torelló, brilla per la seva abssència, malgrat que sovint la sociovergència la invoca.
En aquests moments, la participació pot arribar a ser un esport de risc, de risc a frustar-nos definitivament.
PS: en un Ple del 2006 ja reclamàvem la participació de la llavors comissió d'equipament per planificar la zona esportiva...