La sociovergència toca de peus a terra amb la nova Plaça Nova. Benvingut el sentit comú!

"Esquerra només està interessada en posar pals a les rodes al projecte de la Plaça Nova". Són paraules de l'alcalde de Torelló, el socialista Miquel Franch, amb aquell tarannà tant donat el diàleg que mostra sovint.
La raó d'aquestes dures paraules van ser les al.legacions presentades per ERC al projecte de la Plaça Nova, on entre altres aspectes, parlàvem dels costos que suposaven elements totalment prescindibles com ara els llums a terra (com els de la Torre Agbar, tal com ens van dir!).
Donde dije digo, digo Diego, que diuen els castellans. Ara redimensionar la Plaça Nova ja no és un acte de deslleialtat amb el poble, ara és una mesura necessària davant l'escenari de crisi que vivim. Això ja ho dèiem nosaltres, ara caldrà refer el projecte. I aquí pau i després glòria.
En altres moments he dit que la crisi ha de treure el millor de tots nosaltres. La crisi també fa veure el què obvi i aquest és el cas de redimensionar una plaça "sumptuosa", en paraules del convergent Lluís Bassas. A Torelló no cal una Plaça Nova "sumptuosa", però ara, a més, no ens la podem permetre. Benvingut sigui el sentit comú, encara que sigui "posar pals a les rodes".

Bloc de Jordi Casals i Prat: Quan de l'exercici de la democràcia se'n diu posar pals a les rodes
Osona.com:
La contracrònica del Ple: La teoria de la Inquisició, per Quico Sallés
El9Nou.cat:
L’alcalde de Torelló acusa ERC de “posar pals a les rodes” a la remodelació de la plaça Nova