Ni llums ni colors, per més d’1 milió €. Prioritat?

El projecte de la Plaça Nova (el tercer i definitiu, pel que sembla) ha estat modificat respecte a l’aprovació que vam fer fa un parell de mesos.
Llavors, l’equip de govern, en veu de l’arquitecte del projecte, va tombar les al•legacions que vam presentar ERC. Llavors ens vam haver de sentir que només ens interessava posar pals a les rodes (Alcalde) i que tractàvem als torellonencs i torellonenques de ciutadans de segona per no voler els llums del terra (arquitecte).
Ara han retirat els llums del terra, per estalviar-se prop de 400.000€. Motiu: la crisi.
No sé si l’alcalde creurà que l’equip de govern (és a dir, ell) posa pals a les rodes al projecte o si l’arquitecte acusarà a l’equip de govern (el que va subscriure les seves opinions) que tracta als torellonencs com a ciutadans de segona per fer una plaça sense llums a terra.
Mentre ho escric no puc treure’m la sensació de vergonya aliena davant una actitud, en la resolució de les nostres al•legacions, que deixa bastant a desitjar...
Nosaltres no veiem clar tirar endavant un projecte emmarcat en un procés absolutament erràtic, sense un procés participatiu real (tal com es va comprometre Lluís Bassas) i amb un projecte que queda absolutament desnaturalitzat, tal com va denunciar la regidora d’ICV-CdG, Montse Ayats, que estava d’acord amb la plaça amb llums a terra i que no va donar suport a la modificació del projecte.
No estem d’acord amb el projecte inicial amb llums, però cal reconèixer la coherència dels ecosocialistes en el tema de la plaça.
Però hi ha una cosa que no veiem gens clar, que és el fet de gastar més d’1.000.000€ en la nova Plaça Nova, en uns moments tant complicats. Cal prioritzar, i dubto que fer la plaça nova, ara, sigui una prioritat.