Després de 6 anys que ho demanés Torelló, es prohibeixen els toros a Catalunya (i Flora Vilalta, ara, hi vota en contra!)

Ara fa una mica més de sis anys, a l'abril del 2004, el Ple de Torelló es va posicionar a favor que el municipi esdevingués antitaurí i amic dels animals, amb els vots a favor del PSC, ICV, Independents i Esquerra, que és qui vam impulsar la moció. CiU es va abstenir.
Avui, el Parlament de Catalunya ha aprovat la prohibició de les corridas de toros per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions.
Com a torellonencs hem d'estar satisfets que s'hagi aprovat la prohibició, ja que la moció aprovada el 2004 al Ple instava al Parlament a fer-ho.
És curió, però, que la regidora Flora Vilalta (bloc) va votar a favor de la moció que instava al Parlament a prohibir les corridas, però, en canvi, la diputat Flora Vilalta ha votat en contra la prohibició. No sé què deu haver passat en els darrers anys, o simplement ha seguit la inèrcia majoritària del PSC a Torelló, a favor de la prohibició, i del PSC al Parlament, en contra.

Naciódigital: Etologia, civilització, identitat i poesia per prohibir els toros
Naciódigital: Victòria del catalanisme
La Vanguardia: Mas rechaza que la prohibición de las corridas sea una victoria del catalanismo
La Vanguardia: El Parlament de Catalunya aprueba gracias al voto de CiU prohibir las corridas de toros a partir de 2012
La Razón: El Parlamento catalán prohíbe las corridas de toros en Cataluña
El Mundo: Cataluña prohíbe los toros
Apunt al bloc: Ramon Espadaler (CiU): La llibertat com a justificació de la tortura com a oci