Tacticistes... o efecte Jeroni Vinyet?

En el darrer Ple de Torelló, enmig de la festa major, es va aprovar una moció que presentàvem Esquerra i CiU en resposta a la sentència del TC. En el seu moment, Esquerra va dir que presentaria una moció i convidava a la resta de grups a intentar consensuar-ne una, malgrat que es preveia difícil. Només CiU es va mostrar interessada i vam poder consensuar una moció de resposta, on es rebutjava la sentència que anava contra la voluntat expressada pel poble català en referèndum sobre l'Estatut i a més s'instava al Parlament de Catalunya a obrir un procés en què Catalunya exerceixi el dret a decidir amb l'únic límit que és la voluntat del poble català, tot un eufemisme que va demanar CiU per substituir la paraula "independència". Coses de CiU...
La desídia de PSC i (sorprenentment) d'ICV-CdG en junta de portaveus a l'hora de parlar de la moció, es va convertir en una aprovació d'aquesta per unanimitat.
És ben bé que el Ple de Torelló és  ben curiós. Ens podem trobar que davant una moció de suport a la consulta del 13D no s'aprovi perquè PSC hi vota en contra i CiU fa abstenir prou regidors perquè no s'aprovi i en canvi en aquesta moció, ben contundent, tothom hi voti a favor.
Clar que és més fàcil votar una moció que insta al Parlament, que una que és que l'ajuntament doni directament suport a les consultes del 13D.
Quina colla de tacticistes!.. o potser forma part de l'efecte Jeroni Vinyet, que després de donar-li el premi d'osonenc de l'any per les consultes sobiranistes, l'alcalde Franch ha vist la llum i l'ha feta veure als seus!

El9Nou.cat: 
Esquerra i CiU de Torelló consensuen una moció a favor del dret a decidir en resposta a la sentència del TC
El Bloc de Jordi Casals i Prat: Jeroni Vinyet osonenc del 2009, un premi al 13D recollit a Torelló (de mans de Miquel Franch)
Foto: El9Nou.cat