El govern de Torelló no està a l'alçada del país

Quan l'ajuntament de Torelló s'ha de posicionar en temes nacionals, ara que som en temps agitats políticament, tot plegat es converteix en una muntanya amb tints de deja vu.
Primer va ser la consulta del 13D, en què el plenari va viure una votació complexa amb la finalitat de nedar i guardar la roba de CiU, és a dir no fer perdre la votació al seu soci socialista (oposat a la consulta), però tampoc votar en contra de la moció de suport a la consulta.
Abans de l'estiu, va semblar que hi havia un miratge i tots els grups vam acordar implicar-nos en la manifestació del 10J convocada per Omnium i l'ajuntament va organitzar dos autobusos, setmanes després es va aprovar una moció que demanava obrir un procés per exercir al dret a decidir, consensuada per CiU i ERC.
Però la realitat sociovergent és tossuda i el dilluns passat, el PSC va mostrar el seu rebuig a l'adhesió de l'ajuntament al manifest d'Omnium de l'11 de Setembre i CiU no va atrevir-se a deixar el soci sol tot sumant-se als grups de l'oposició que sí que estàvem a favor de l'adhesió.
De nou la sociovergència no ha estat a l'alçada del país, la passió sobresortida manifestada amb l'organització d'autobusos perquè la gent de Torelló es manifestés tot proclamant que "Som una nació i nosaltres decidim".
Tot plegat sembla que uns no poden abandonar la submissió al soci majoritari socialista ni en temes de país i els altres sembla que es van espantar amb tanta estelada el 10J o bé que sols van fer que apuntar-se a la festa per sortir a la foto.
I dic que no està a l'alçada sobretot perquè han dimitit de discutir com a grups, teòricament diferents, i el gran, el PSC, i els seus interessos sempre s'imposa al menor, CiU. El país és secundari davant els interessos dels partits.
Un ajuntament no és sols la maquinària burocràtica del poble, és la representació dels ciutadans i ciutadanes del municipi, que per això voten els seus representants. Així que PSC i CiU han impedit que la ciutadania de Torelló s'adherís al manifest de l1'11 de Setembre d'Omnium.
Ara només ens queda adherir-nos a nivell de grup polític al manifest d'Òmnium, però no és el mateix... oi?