Problemes amb els bars, les AMPA i amb el país

En opinió meva, és una manca de perspectiva i de tossudoria.
En el Ple d'ahir, l'equip de govern sociovergent va ensopegar de nou amb tres pedres ja conegudes per ells (i recíprocament, és clar).
En les ordenances, Miquel Franch (PSC) va poder explicar la rebaixa de la taxa d'escombraries, concretament a uns col.lectius com despatxos i escoles, per exemple, però es va deixar els bars i restaurants. No és que s'oblidés de dir-ho, si no que no els contempla com a col.lectiu a ser objecte de rebaixa de la taxa.
Aquest equip de govern ha protagonitzat certs aspectes, per error o no, que dificulten o no faciliten l'activitat de bars i restaurants. És de tothom sabut que la crisi afecta severament els serveis i aquest sector en concret, no només, però també. Caldria vetllar per facilitar les coses, encara que fos per llençar un missatge, ja que estem parlant de rebaixes de prop del 10%, en el cas de les escombraries, però que et tinguin en compte s'agraeix. Sobretot si has demostrat molt de zel en complir taxativament amb els horaris (ja està bé, però amb mà esquerra per favor) i intentes, sense èxit, aplicar una taxa per l'ocupació de la via pública que abocava als bars a tancar les terrasses. Que diguem sembla que Franch li passa alguna cosa amb els bars i restaurants.
Una altra pedra ha estat la reiteració de la Flora Vilalta (PSC) amb aplicar un sistema de subvencions a les AMPA sense consens amb aquestes, que suposa més burocràcia, especialització dels qui elaborin els projectes i una manca de finançament (fins el 50%) que provoca que els pares i mares hagin d'aportar calés.
I, finalment, el problema de PSC i de CiU amb les mocions que tractes temes d'orientació nacional, tant sobiranistes (moció per la consulta del 13D, d'adhesió al manifest d'Omnium i de proclamar l'exclusió moral de Torelló de la Constitució tombades) com socials (moció de suport a la vaga general també tombada). Curiosament en van aprovar una (gràcies!) sobre el dret a decidir, malgrat que escoltant a la portaveu socialista, la Flora Vilalta, no s'havia llegit la moció...
Ple d'ahir: 
ERC no dóna suport a l'IBI, l'impost de vehicles i les taxes de l'aigua i de les deixalles
ERC s'oposa, de nou, al sistema de subvenció a les AMPA
PSC i CiU tomben una moció que demanava que Torelló es declarés moralment exclòs de la Constitució
I en altres plens...
El Ple de Torelló debat sobre el suport al 29S
Jordi Casals: "La sociovergència de Torelló no ha tornat a saber estar a l'alçada del país"
Reaccions sobre la moció a favor de la consulta a Torelló