Setmana 152 i 153: Agents Cívics, Espadaler i el dimarts de seguretat, l'odi desbocat de PxC i aigua amb olor a Carnaval

Aquestes setmanes van començar amb un dillunes ben farcit, amb la primera reunió amb els nous agents cívics (3 agents i una coordinadora) que desenvoluparan la seva tasca durant els proper 6 mesos, només sis mesos perquè es contracten a través de plans d'ocupació del SOC. Després de quatre anys d'agents cívics, emmarcats en el Pla de Barris, la seva figura ja s'ha consolidat a Torelló, essent referència per la ciutadania o col.lectius, com ara les escoles, amb qui col.laboren directament. Continuo pensant que els agents cívics haurien de tenir una continuïtat annual i no només de mig any, les normes imopsades per l'Estat als municipis no ho permeten, igual, tal com vaig apuntar en el darrer apunt, que no permeten que puguéssim contractar la tècnica de Comerç que fins ara ens les finançava la Generalitat a través d'una subvneció per 5 anys.
Al vespre, d'aquest dilluns vam tenir Ple Municipal, que havia de ser de tràmit, vam fer els punts de l'ordre del dia amb poc menys de 20 minuts, fins que vam arribar al punt de la moció de PxC de condemna dels atemptats a París i a l'atac al setmanari Charlie Hebdó. Una moció acèptica, neutral, tota una trampa dels regidors de PxC. Tal com es preveia va sorgir l'odi de PxC ensenyant cartells on lligaven tots els musulmans a violacions, decapitacions i terrorisme i amb una expocisió plena d'insults i odi per part del seu portaveu, havent accpetat, cínicament, una esmena que vam presentar on es reconeixia la tasca de la comunitat muslmana de Torelló i que al costat dels atemptats es condemnava l'odi als musulmans, als atacs a musulmans arreu d'Europa com a reacció dels atemptats i a l'extremadreta xenòfoba que anima explícitament i implícitament a aquests atacs i odi. Malgrat que ho neguin, l'odi de PxC els supura per tots els porus del cos. Fàstic.
El dimarts següent va ser un dia centrat en la seguretat, amb una Junta Local de Seguretat que va presidir el Conseller Espadaler i, al vespre, amb un Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. A la Junta, el Conseller va reconèixer la bona feina a Torelló en matèria de seguretat i va anunciar que el dia de les Esquadres el seu departament recoeixeria els agents implicats en l'actuació pel robatori de Mafriges.
També en aquestes setmanes, es va presentar el Pla Educatiu de Ciutat (PEC) de Torelló, un ambiciós projecte de poble, obertament participatiu i que vol abastar l'educació des de totes les perspectives del nostre poble, més enllà dels serveis educatius en sí mateix. La regidoria de Lluís Sabatés va omplir la sala d'actes de la Cooperativa de gom a gom, demostrant l'alt interès del poble en l'educació.
I finalment, les Taules Nits Q, amb en Xevi Lozano al capdavant, va presentar la campanya de Carnaval i el de l'aigua de Torelló, al costat de Deixebles i de Joan Colom, de l'Agència Catalana de Joventut. Aquesta campanya de l'aigua, amb 30.000 ampolles amb el lema "Veus el que beus?" s'iniciarà en aquest Carnaval.