El Candidat Respon :

Resposta a Lluís Camps i Comas

Estimat Lluís,

Primer de tot disculpar-me per la tardança en contestar-te a la pregunta que em vas deixar al bloc.

Com ja deus saber la decisió dels impostos que es cobren als ciutadans és una decisió de l'equip de govern i per tant en aquesta legislatura que s'acaba del PSC ja que té majoria absoluta per 14 vots (després algú dirà que anar a votar no és important).

Es veritat que l'impost de vehicles està en el varem més alt que es pot aplicar. Això d'entrada no és bo ni dolent per si mateix. Els diners de l'impost de vehicles el cobren els municipis pel manteniment de la via pública, per tant si els carrers i la circulació de Torelló fos excel·lent, doncs, tindria una justificació el seu import. Però com molt bé deus saber a Torelló això no és així; l'estat de les voreres i sobre tot la circulació en hores punta i quan hi ha obres en els edificis fa que moltes vegades et trobis carrers tallats i sense cap tipus d'informació de rutes alternatives. Això el Grup Municipal d'Esquerra ho hem denunciat moltes vegades en els plens municipals sense massa èxit. El que si es veritat que ara que s'acosten les eleccions es veu una millora en l'asfaltat dels carrers i en la senyalització horitzontal.

També, algú podria interpretar que estan al nivell màxim d'aplicació de l'impost, això fos una mesura dissuassòria per disminuir el volum de vehicles. Però la realitat no és aquest. L'única manera de disminuir el trànsit és apostant per un servei públic de transport. Si no recordem malament una de les promeses electorals del PSC i que no s'ha dut a terme ni com a estudi. Es veritat però que a Torelló no serà gens fàcil poder organitzar un transport d'aquest tipus sense una injecció de recursos importants per part de l'Ajuntament.

Des d'Esquerra si que ens comprometem a estudiar la possibilitat d'implementar alguna forma de transport públic i estudiar, si la ciutadania ens dona prou força per estar al govern de l'Ajuntament tot el relacionat amb l'impost de vehicles per ajustar el valor del seu import.

Gràcies per compartir les teves preocupacions amb nosaltres,

Salut,

Jordi Casals i Prat
Candidat d'Esquerra-AM Torelló