Un dia molt llarg ple de Cultura

Avui ha estat un dia molt actiu. Al matí hem fet mercat, és a dir, hem muntat paradeta al mercat setmanal, bé, concretament davant el mercat municipal, on el Lluís Sabatés i la Montse Tort han fet campanya mentre la Carme Verdaguer i un servidor han passejat per les parades parlant a tort i a dret i donant targetes de la candidatura.
Al mercat també hi havia ICV, els socialistes amb els clavells i el convergents amb l'Espadaler (ja és un clàssic) regalant ... cactus!
A les 12 del migdia he anat cap a l'ajuntament ja que teníem visita institucional del conseller d'Educació Ernest Maragall, ha arribat tard, així que la cosa s'ha allargat més del compte i al final he arribar tard al dinar amb un altre conseller, en aquest cas, Joan Manuel Tresserras, de Cultura. Hi hem anat a Santa Eugènia de Berga. Allà he pogut "fardar" de la cultura de Torelló, sobretot de cara a la visita que ens havia de fer el conseller al vespre.
Després he fet una coca cola amb el Josep Maria Freixanet, a veure si aprenc a encarar unes eleccions tant relaxadament com ell...
Tot seguit he anat a buscar el DVD amb la gravació de l'entrevista que em van fer al 9TV, que espero posar-vos la a la vostra disposició aviat.
I després d'estirar-me vint minutets he anat a Gestiomat a preparar i fer la roda de premsa de presentació del programa de Cultura, amb la Rosa Sayós.
I al final de tot, el plat fort del dia, la tertúlia amb el conseller Tresserras i entitats de Torelló, on el conseller ha parlat de la seva concepció de les polítiques culturals en el marc de la construcció nacional. Per Tresserres, cal crear una nova cultura popular nacional, pròpia dels nostres temps, en el paradigma de tenir una cultura popular pròpia dels nostres temps que relligui la nostra nació i cohesioni la nostra societat des de la diversitat. D'acord, i Torelló és un lloc propici per esdevenir un referent nacional en cultura popular. Segur i per això treballarem.

(Podeu llegir la noticia a osona.com)