Acte popular a La Cabanya. Hem parlat i hem escoltat

Tercer acte de campanya d'Esquerra-AM Torelló: discurs i botifarrada a la Cabanya. Sí, on es comença a construir el parc urbà de la Cabanya, anunciat a bombo i plateret fa tot just quatre anys, per la campanya electoral del 2003. Casualitats?
Ha estat tot un èxit amb molta gent, primer escoltant i després menjant, tot fent tertúlia. Hem quedat molt satisfets de la bona acollida que hem rebut per part dels veïns.
L'auditori obert estava format sobretot per parelles de mares i pares joves amb les respectives criatures, que atentes han escoltat el meu discurs a primera, atents, en silenci. Mentre anava parlant me'ls he anat mirant, la veritat és que feien cara de curiositat, m'hauria agradat saber què passava pel seu cap.
Avui ha tocat parlar també de barris, si el barri de Montserrat és un exemple pel seu naixement ara ja fa dècades, la zona d'avui és un exemple del creixement actual de Torelló. Si el barri de Montserrat és l'exemple d'un barri que es va fer a sí mateix, la zona de la Cabanya és un lloc on l'ajuntament haurà d'actuar per donar resposta als efectes del creixement que ja és una realitat: planificació i cohesió.
Parlant, després del discurs i enmig d'entrepans, he notat la sensació de deixadesa respecte la zona, una deixadesa plena de gespa fresca i amb l'asfaltat pintat, però amb l'oblit per facilitar la mobilitat vers la resta del poble. M'ha sobtat el comentari d'una veïna que té la mare al barri de Montserrat i que si la filla no la va a veure amb cotxe ella no pot anar a veure la filla, ja que no pot caminar tant.
Quan parlem de transport públic urbà, parlem per donar respostes a la vessant més humana. També podríem parlar dels joves que han d'anar a l'IES Cirvianum o els nens que hauran d'anar al CEIP Marta Mata.
Esquerra apostem per una ciutat que posi les persones com a prioritat, cuidant la quotidianitat, els espais públics i facilitant les interrelacions. I així ho he dit.

Podeu veure més fotos de l'acte aquí i aquí