Segona setmana de negociacions a Torelló: tot es manté obert, ens proposen regidories i nosaltres proposem programa

Estem encarant l'última setmana de negociacions per constituir la majoria o la minoria que heurà de governar Torelló.
Des d'Esquerra-AM ens hem mostrat oberts a dialogar amb el PSC de Miquel Franch i CiU de Lluís Bassas, ells han plantejat l'escenari posant damunt àrees i regidories a repartir, nosaltres hem posat programa.
Hi ha una tensió que flota en l'ambient, els mitjans, la gent, tothom vol saber el desenllaç. Hi haurà pacte "d'esquerres"? hi haurà pacte "nacionalista"? hi haurà sociovergència? hi haurà govern en minoria?
Es veu que al 9 Nou em van trucar i no vaig contestar, la veritat és que el mòbil del bisetmanari no el tenia registrat i no sabia de qui era les trucades perdudes. Què hi farem...? Sí que he pogut parlar amb altres mitjans com l'ACN o Més La Marxa que han quedat una mica decebuts perquè encara no hi ha res decidit.
Per cert el dimarts m'entrevistaran al 9TV, en l'espai presentat per Josep Comajoan i Agustí Danés (que ja em van entrevistar una vegada).
Les cartes estan repartides i ara cal veure cap on va la partida. Uns parlen de regidories, els altres parlem de programa i confiança. Només un pacte transversal i en confiança ens pot portar a un govern sòlid i estable.
Em pregunten si la sociovergència és possible. Dues dades públiques: primera, en Miquel Franch va ser regidor de Lluís Bassas. Segona, l'alcaldia compartida està damunt la taula de negociacions entre socialistes i convergents.
Una dada no eminentment pública: en Franch parla molt bé del Bassas i aquest diu que es va entendre molt bé amb el líder socialista.
La sociovergència és possible.
Ahir vàrem fer assemblea republicana de Torelló, amb militants i simpatitzants, els quals van avalar el camí recorregut pels que negociem i pel camí proposat a recórrer.
Ara encarem una setmana clau. És l'hora que els partits decidim com gestionem els vots que ens ha donat la ciutadania.