El desideratum d'Esquerra-AM Torelló

Ja hem pres la decisió i podem dir que tanquem d'una vegada per totes el període (post)electoral. Encara que alguns han volgut córrer massa, com osona.com i els seus comentaristes o Canal Català, no hem pactat amb el PSC l'entrada nostra al govern.

La nostra descisió pot ser controvertida, algú es pot preguntar el per què de restar a l'oposició. No és per por a governar, ni per manca de ganes. És per responsabilitat.

Hem valorat, debatut i decidit entre tota la gent d'Esquerra Torelló, militants i no. Partíem d'una premisa que absolutament tots hi estàvem d'acord: volíem governar però no a qualsevol preu ni de qualsevol manera.

Per nosaltres, un govern on hi sigui Esquerra ha de ser cohesionat i estable. La manera de governar del PSC en els darrers quatre anys no ens dóna cap argument per confiar en una bona entesa durant tot el mandat. I el què no volem l'esquerra independentista de Torelló és un govern que es trenqui a mig mandat.

És per això que no podem escollir un govern de coalició on la desconfiança hi seria des del primer dia. I la confiança es guanya en fets i no paraules, que diu aquell.

Podia quedar la opció de pactar amb CiU, però la gent d'Esquerra hem valorat que la diferència entre socialistes i convergents de mig miler de vots són molts, i que amb 3 regidors de 17 no creiem tenir prou força com per capgirar els resultats sortits de les urnes de bon principi. Tampoc cal oblidar les contradiccions que ens hem trobat durant el darrer mandat, com l'oposició de CiU a la municipalització de la Blancaneus o bé tota la controvèrisa sobre el cadastre.

No ha estat una decisió fàcil, ens hi hem trencat les banyes per trobar quina era la millor decisió. I creiem que és aquesta, perquè permet respectar les urnes, no tenir un govern amb l'espasa de Damòcles de la desconfiança al damunt i poder incidir en les decisions, ja que a manca de sociovergència, el vot d'Esquerra és decisiu per decidir (valgui la redundància) les majories.

El sentit de construir el famós tercer espai és el de poder treballar des d'Esquerra pel poble. Lliurement i amb responsabilitat. I això farem a partir de dissabte que ve.