La sociovergència ja és aquí!

La sociovergència s'ha materialitzat a Osona. Sergi Vilamala (PSC) i Josep Salom (CiU) han donat la imatge pública del pacte elaborat per Xavier Solà (CiU) i Miquel Arisa (PSC).
Quina imatge i quins noms!
La veritat és que és d'admirar la capacitat de Xavier Solà per fer saltar pels aires un pacte que havia funcionat, com era el del Consell Comarcal presidit per ERC i governat conjuntament amb els socialistes, Iniciativa i part dels independents.
Però el què és per al.lucinar és el "dónde dije digo digo Diego" dels socialistes. L'afirmació del primer Secretari socialista d'Osona, l'alcalde de Centelles Miquel Arisa, que abans preferia quedar-se a l'oposició que pactar amb CiU li deuen ressonar dins la consciència... o no!
I les paraules del Vilamala de Masies després d'un debat sobre l'estatut, que CiU representava el PP d'Osona, "la dreta més rància" se les devia emportar el vent, però això no és cap sorpresa.
Suposo que ha passat l'inevitable, l'establishment polític del bipartidisme de sempre a la comarca fa temps que ha volat pels aires, les continues davallades de CiU no van a parar al PSC, sinó a una ERC que és la segona força en nombre de regidors. Em temo que aquest és el preu a pagar pels independentistes quan tenim prou força per fer ombra a un dels dos grans.
A Roda de Ter, ja van fer el mateix: negociar amb CiU d'esquenes a ERC i en l'últim moment deixar els independentistes a l'oposició. El mateix que al Consell Comarcal. Hi ha qui pot dir que això és ingenuïtat, però com se n'ha de dir de l'engany i la incoherència discursiva i ideològica per aconseguir el poder?
Sembla que el fet de no entrar a govern amb el PSC de Miquel Franch, segons la cúpula socialista d'Osona també ha tingut a veure en la decisió, això deu voler dir que hi haurà sociovergència (implícita o explícita) a l'ajuntament de Torelló? seria bo saber-ho. Potser sí que al final tindrà relació el govern local i el comarcal...
També diuen que ha pesat que el PSC no hagi entrat al govern de Manlleu, on ERC té majoria absoluta.
El què és veritat és que els que han portat el pes de les negociacions per part del PSC no depenen en res d'ERC, ja que no som presents en el seu municipi: els Vilamala del Voltreganès i Arisa de Centelles. Un altre que en sortirà beneficiat ha estat Colomer de Manlleu, absolutament subaltern a Manlleu, però segur que amb una derrota mal païda a Manlleu.
I encara diuen que això és la política, jo no crec que la política hagi de ser fer just l'inrevés del què has afirmat en públic i en privat, en aquest cas, presidir el Consell Comarcal quan el què s'hauria d'haver fet era "passar a l'oposició abans que pactar amb CiU".