Reaccions no militants a la sociovergència del Consell

Perdoneu que hi torni amb el tema del Consell Comarcal, però vull constatar que l'enuig pel pacte, de la manera que s'ha fet, és compartit per gent que no està dins l'estructura de partit ni que milita directament a Esquerra Republicana de Catalunya.
Han estat diferents les persones que m'han escrit via email o m'han enviat un sms per dir-me que no entenien el que havia passat o que si ho entenien els hi agradaria no entendre.
Hi ha algú que amb el seu normal escepticisme amarat d'ironia m'ha escrit, que això ens servirà per saber que les ànsies de poder ajunten esquerra i dreta. Un altre que la sociovergència és el pas previ perquè ERC sigui un gran partit.
Esquerra de Torelló hem emès un comunicat que el podeu llegir clicant aquí . Com a grup ens indigna que Torelló hagi estat damunt la taula de la partida pel Consell Comarcal, Miquel Franch es va comprometre's a que seria així, Lluís Bassas també, però aquí CiU ha fet el que havia de fer saltar pels aire el pacte d'esquerres del Consell. Amb Arisa ho han tingut fàcil.
Per cert, la Berta Faro ha escrit aquest article a El 9 Nou . Comparteixo amb ella la idea que aquesta política (Arisa ha afirmat a El 9 Nou que "estem parlant de política") desmotiva a l'electorat que veu que els seu vot pot provocar pactes sense un rerefons programàtic ni ideològic. Com la sociovergència osonenca.