El Consell sociovergent constituït. Alea jacta est

El divendres es va constituir el nou Consell Comarcal. Va ser un acte sense cares de felicitat, ni en la part socialista, bé, a excepció del president de la mesa d'edat, Eduard Botey de Seva. És del PSC. Per cert, a mi em va tocar també ser-hi, com a més jove. Començo a dominar-ho això ja, és la tercera vegada consecutiva que em toca, dos cops a Torelló i un al Consell.
El què anava, les cares no eren de felicitat. La dels convergents era de resignació cristiana algú d'Unió hi deu haver) i pragmatisme extrem, la única manera de sucar era, tal com va dir l'ecosocialista santperenc Bardolet, tirar la canya i esperar que algun peix piqués. I el peix no s'anomena Wanda, si no PSC.
Ara el tros de llobarro socialista té un president comarcal, l'Arisa, anti-convergent fins a la cadira, això ho canvia tot. Fins i tot els principis? Els convergents tenen dues vice-presidències i tornen a estar a govern. Ara, l'alcalde de Vic no haurà de materialitzar la seva amenaça de retirar serveis del Consell si el seu partit (Unió i Convergència) no sucava.
Els Independents també s'han sumat a la festa per "defensar els seus pobles", suposo que la resta també, no? sí home, sí!
El discurs del nostre candidat, el Jordi Serra, va ser institucional, recordant l'obra feta per l'anterior govern presidit per Esquerra (cosa que no es va ni dignar a fer l'antic soci d'ERC i actual soci president de CiU, Miquel Arisa); però també va ser contundent, mostrant l'enuig (paraula perfecte) per la "mentida" socialista, la "mentida" que recobert tot plegat, la "mentida" que Arisa mai pactaria amb CiU. La "mentida".
Ara bé, la perla retòrica la va posar el portaveu convergent i alcalde de Seva (com el Botey, faran una bona estranya parella governamental), citant a Maquiavel (sic!) per dir-nos que en la política no hi ha moral ni ètica, i si per casualitats de la vida n'hi ha una mica és perquè algú a nivell personal l'ha aportada. Sublim! Sobretot perquè abans havia recitat què havia fet CiU des dels inicis dels Consells Comarcals... serà per desmerèixer el què es va fer l'últim mandat?
Bé, la sociovergència osonenca ja és aquí. Dimecres toca plenari.