El Consell Comarcal: ens d'autoservei del govern o de servei als municipis?

En el darrer ple del Consell Comarcal el grup d'Esquerra vàrem posar de manifest el que suposa el govern sociovergent.

En l'àmbit territorial ICV i Esquerra ens vam trobar en minoria a l'hora d'oposar-nos a una modificació de zona PEIN de les Guillaries a petició de l'equip de govern de l'ajuntament de Sant Julià. Com molt bé va dir el conseller Òscar Pitarch, el Consell no té perquè acceptar totes les propostes que vinguin dels ajuntaments i menys una com aquesta que tracta de desprotegir un territori d'interès natural a les primeres de canvi davant el nou pla territorial que s'haurà de treballar.

Per la meva part, vaig denunciar l'estructura política paral·lela que el consell presidit pel socialista Arisa vol muntar arran de la creació del servei comarcal d'habitatge protegit. PSC i CiU han ocupat unes places tècniques amb destacats polítics comarcals dels respectius partits: Josep Paré, líder comarcal de la JSC i regidor de Centelles, i Josep Munmany, ex-alcalde convergent de Taradell.

Esquerra estem d'acord amb el servei, i qualsevol proposta eficient que doni resposta a la problemàtica de l'habitatge, ara bé amb un servei hiperinflat de perfils polítics i sense cap perfil tècnic (malgrat que Arisa em va contestar que Paré i Munmany se'ls ha contractat per la seva vàlua tècnica...) només farem que desgastar la credibilitat del Consell Comarcal davant la ciutadania, sobretot si es continua impulsant el Consell Comarcal més com un ens d'autoservei dels grups del govern que no pas de servei vers els municipis.