Alguna cosa es comença a moure a l'Ajuntament

El dia 10 de setembre, el Grup Municipal d'Esquerra va entrar a l'Ajuntament quatre propostes  mocions en diuen per presentar al Ple que s'havia de celebrar aquest passat dilluns. Tres d'aquestes propostes feien referència a diferents temes que no hi havia hagut manera que tiressin endavant durant l'últim mandat: la renovació dels estatuts del Patronat de Ràdio Ona, la confecció i aprovació del reglament d'ús dels espais annexos al Teatre Cirvianum i la constitució del Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, encallat des del desembre de 2004. La quarta proposta pretenia que l'Arxiu Històric Municipal que, tal i com va anunciar el Sr. Alcalde en un Ple s'inaugurarà el mes de novembre, tingués, dins del marc legal general, un model de gestió que recollís les opinions de tots els grups municipals i de les persones o entitats significades en el tema.
El resultat final del Ple, segons la versió oficial, és de 4 a 0 en contra d'ERC. Però el nostre interès en presentar aquestes propostes era que d'una vegada per totes es desencallessin aquests temes i sembla que, en bona part, ho hem aconseguit. Fixeu-vos, si no.
La constitució del Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ja s'ha convocat per al proper 13 de novembre, després que es realitzés una reunió entre la regidoria i els Grups municipals, convocada amb urgència per al dimecres 19 de setembre, nou dies després d'haver presentat la nostra proposta, fet que ens va portar a retirar-la del Ple. Objectiu aconseguit.
Pel que fa a la confecció definitiva del reglament dels annexos al Teatre Cirvianum, tot i que es considerava un tema menor i es veu que els temes menors no es poden portar al Ple, resulta que ara, de sobte, s'ha convertit en una prioritat d'aquesta legislatura, tal com va dir la regidora de cultura en Comissió informativa. Endavant, doncs, i en la propera reunió del Patronat del Teatre ja el podrem aprovar. Dos a zero a favor d'ERC.
Un altre tema era la convocatòria del Patronat de la Ràdio i la revisió dels seus estatuts. Sorpresa! El Sr. Alcalde ens informa al Ple que ja ha convocat una reunió del Patronat i que un dels punts de l'ordre del dia serà el dels Estatuts. Anem sumant? Tres a zero a favor d'ERC.
I l'últim tema és el de la gestió de l'Arxiu Històric i Municipal, que se'ns va votar en contra i encara no entenem per què. En tot servei municipal hi ha una part tècnica i una part política i a nosaltres ens agradaria de poder-ne parlar amb tothom que hi estigui interessat, per tal d'intentar aprofitar al màxim aquest nou espai i donar-li un perfil propi. Això, de moment, sembla que no podrà ser, però hi insistirem.
No acceptem que se'ns digui que aquests temes són de poca volada i se'ns acusi de voler-los polititzar perquè els presentem al Ple. Creiem que aquesta actitud no fa més que reflectir el poc valor que es dóna al Ple Municipal com a màxim òrgan de representació de la ciutadania (on s'escull l'alcalde, que alhora és també President dels Patronats Municipals) i posa de manifest la voluntat de confondre l'opinió pública sobre el que significa fer política. Per a nosaltres fer política no té cap connotació partidista ni negativa, vol dir defensar els interessos del tots els ciutadans i intentar que els temes avancin, no s'eternitzin i es resolguin positivament. La nostra intenció és aquesta i ho seguirem fent així. I a qui no li agradi...

Grup Municipal d'Esquerra-AM Torelló
Apunt del Ple: El què uneix PSC, CiU i ICV